Adamovo shrnutí sezóny Jaro 2013

04.07.2013 11:57

Sezóna Jaro 2013 se vepsala do dějin týmu a to historickým postupem do 4. ligy. V 19. sezóně se Těžká Demence posunula blíže špičce Hanspaulské ligy. Ve vyšších ligách (3,2,1,) se pohybuje v sedmi skupinách 84 týmů a to z celkových 768 týmu v šedesátičtyřech skupinách je výsledek velmi pěkný. Aktuální 562. místo v historické tabulce by se mohlo po doplnění o přibližně 20 příček vylepšit. Jarní klaní nám tedy přinesla 11 utkání ve kterých TD 7x zvítězila, 2x remizovala a 2x prohrála. Ve všech utkáních TD dosáhla skóre 33:26, což není velký rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými góly. Negativně se na něm ale podepsaly tři nepovedené zápasy (0:6, 6:6 a 2:5), bez kterých bylo skóre ve zbývajících osmi zápasech 25:9 a to je více než slušné.

Do sezóny zasáhlo celkem 10 hráčů, nejméně odehraných utkání měl v této sezóně Kotě (6) a nejvíce Adam s Krácou, kteří navíc jako jediní hráli ve všech jedenácti zápasech. Průměrně na hráče připadá 8,8 zápasu, což je docházka více než dobrá! Všichni jsme se sešli 3x a nikoho na střídání jsme měli pouze v jednom případě.

 

Nejlepším střelcem týmu se stal podle statistitk Těžké Demence Pafka, který vstřelil 8 gólů. Na paty mu šlapali Bary s Blážinem, kteří dali shodně 7 branek a dělí se tak o druhé až třetí místo. V tabulce 5.F ligy se Pafka těsně vešel mezi prvních 10 střelců. Bez gólu zůstali Adam a Medvěd.

 

Ve velmi vyrovnané tabulce rozhodoval každý bod a vůle dotáhnout zápas do vítězného konce. Základem pro to byla defenzivní práce. Strůjci úspěchu tak byli naši beci, kteří odehráli sezónu ve skvělé formě. Kvalitu defenzivní hry podtrhuje 8 utkání, ve kterém TD nedostala víc než dva góly. O tuto skutečnost se zavinily taktéž spolehlivé výkony Adama a celková souhra ofenzivních hráčů s defenzivními.

 

Adam :     Povedená sezóna, odchytal spolehlivě všechny zápasy. Patří k nejzkušenějším a nejvytíženějším hráčům sestavy. (73 zápasů v řadě)

Medvěd :  V defenzivních úkolech těžko hledá konkurenci, opora a jistota zadních řad, fyzicky dobře disponovaný. (Hraje ve výtečné formě) 

Voky:        Organizátor obranné hry, výbornou poziční hru dokáže doplnit o nebezpečné útočné výpady z nichž vytěžil dva góly (nejlíp střílející obránce).

Kotě :        Nepostradatelný v hlavičkových soubojích v ofenzivě i defenzivě, zkušený hráč. Škoda že nemůže TD pomáhat ve více zápasech.

Paky :       Poctivý obránce, který plní přidělené úkoly. Několikrát zaskakoval i v záloze. Za své útočné výlety byl odměněn prvním gólem za TD.

Bary :       Ani v minulé sezóně nebyla nouze o rychlost, důraz a časté zakončení, které tradičně tento záložník obstarává. Je to důležitý článek sestavy. (7gólů).

Ondrinho: Jeho úkolem je hrát, bojovat, běhat, vyhrávat souboje a nahrávat na góly. Právě z jeho hry ostatní hráči často těžili.(dobrá a stabilní forma).

Pafka:      Kapitán se ukázal tak ja se sluší, dobrými výkony a podporou dotáhl tým k postupu a to i gólově. Král střelců TD dával velmi důležité branky (8 gólů).

Kráca:     Odbojoval každý zápas, technickou hrou tvořil nebezpečné akce a z řady jeho rohů padly branky. Odehrál všechny zápasy (3 góly)

Blážin:     Jeden z nejplatnějších hráčů sezóny. Pokaždé když hrál, tak byl velmi nebezpečný. Často převažoval misky vah na stranu Dementů.(7 gólů)

 

V příští sezóně čekají Dementy těžká utkání s lepšími soupeři. Kolektivním přístupem a dobrou defenzivní hrou mohou ale potrápit každého protivníka a proto doufejme, že se bude hrát pohodový fotbal, že si všichni klání ve 4. lize užijí a že se TD podáří vydržet ve vyšší soutěži déle než jednu sezónu.

 

 

Přeji všem pěkné léto!