ADAMOVO SHRNUTÍ SEZÓNY JARO 2014

02.09.2014 09:48

Tak jak skvěle skončila sezóna podzim 2013, tak špatně skončila ta jarní. Po skvělém třetím místě byla očekávání, ve druhé sezóně 4. ligy, oprávněně docela velká. Bohužel oproti řadě šťastných vítězství  na podzim se na jaře misky vah klaněly k soupeři. TD dokázala bodovat jen v prvním a šestém kole a připsala si historicky nejmenší počet bodů v tabulce a to přesně 2 za dvě remízy. Sezónu také ovlivnilo 5. kolo, kdy TD přišla vinou zranění na čtyři zápasy o Adama a z disciplinárních důvodů na 4 zápasy o Slaďase a 3 zápasy o Krácu.  Nejen tyto skutečnosti měly za důsledek sezónu, na kterou je lepší zapomenout. 

 

Těžká Demence 2x remízovala a 9x prohrála. V jedenácti zápasech dokázala vstřeli jen 16 gólů!!! (prům. 1,45g/záp, druhý nejhorší počet v tabulce) Inkasovala 36 branek. (3,27g/zápas, 3-4 nejhorší počet v tabulce). Nejvíc gólů v zápase dokázala dát 3 (2x), 2 góly (2x), 1 gól (6x) a jednou dokonce nedokázala vstřelit ani jeden gól. Dlouhodobý problém střílení branek se naplno projevil i tentokrát a TD v tomto ohledu předvedla nejhorší výkon v historii. Nelichotivý výsledek je i 36 obdržených gólů, na kterém se nejvíce podepsala serie po sobě jdoucích zápasů 2:7 a 0:5, kdy TD obdržela rovnou třetinu ze všech obdržených branek. Vstřelit gól se povedlo pouze 4 hráčům. Králem střelců se opět stal Bary, kterému k zisku "trofeje" stačilo pouze 6 gólů. Na paty mu šlapal Ondrinho s 5 góly, Pafka 3 a Blážin 2.

Do sezóny se zapojilo 11 hráčů. Všechny zápasy odehrál a železným mužem sezóny se stal Medvěd. Nejméně zápasů odehrál tradičně Slejdy a to dva.

Všichni hráči se nesešli ani jendnou. 4 hráči na střídání - 1x, 3 hráči na střídání - 3x, 2 hráči na střídání - 2x, 1 hráč na střídání - 3x. Hned dvakrát neposkládala TD ani plný počet hráčů na základní sestavu a  a jednou dokonce chyběli hráči dva!!!

 

Uplynulá sezóna byla tvrdým probuzením ze sna a při celkovém neúspěchu týmu těžko hledat individuální úspěchy. Za zmínku stojí opětovné vítězství Baryho v králi střelců. Všechny Medvědovy odehráne zápasy také zaslouží uznání a kladem je i zapracování nového hráče do sestavy(Řízek) i když období ve které přišel bylo velmi těžké a škoda, že nestihl víc zápasů. Méně přijemné věci, které proběhly v poslední sezóně, byly zranění a disciplinární tresty. Mezi skutečnosti, které negativně ovlivnily výsledek sezóny můžeme zařadit, že téměř v půlce zápasů se dávala sestava dohromady jen velmi z těžka a dva zápasy se odehrály spíš náhodou a díky nasazení některých hráčů. Velkým a vleklým problémem je střílení gólů, dlouhodobá útočná impotence by potřebovala oživit. Pokud nebudeme počítat nejlepšího střelce, tak všichni zbylí ofenzivní hráči mají dohromady na kontě 10 gólů a to je v 11 zápasech výsledek špatný. Pochvalu nezaslouží ani obraná fáze, která sice při stylu hry TD to neměla vůbec jednoduché a také ani podle čísel nepůsobí moc tragicky, ale přesto při soubojích s těžkými protivníky se dostávala hodně pod tlak a ne každý zápas vyšel dle představ. Bohužel ani žádný z obránců se nedokázal prosadit, což se stalo po dlouhé době.

 

Největším problémem tak podle všeho zůstává herní systém, který by asi potřeboval nový nápad a zlepšení. Málo nebezpečná ofenzíva a nedostatečný důraz kladený na defenzivu má za důsledek skóre 16/36!!! A to by se mohlo stát velkým problémem i v 5. lize, kde jak všichni doufají TD hrát o udržení nebude a hlavně po 12 zápasech v Hanspaulce opět zvítězí!!!

 

 

Příjemný zbytek prázdnin.