Jak viděl podzimní část 2012 náš reportér a branař v jedné osobě Adam.

02.04.2013 10:09

Půlrok utekl jako voda a máme za sebou další sezónu v Hanspaulské lize. Byla to trocha štěstí, trocha umu a notná dávka bojovnosti co zapříčinilo, že budeme i v nadcházející sezóně patřit do vod 5. ligy. Nejprve bych uvedl několik statistických údajů:

 

1,

V uplynulé sezóně jsme skončili na 7. místě s celkovým počtem bodů 10, což je asi takový průměr, kterého v 5. lize dosahujeme.

Nastříleli jsme 28 branek (9. místo v tabulce) a obdrželi také 28 ( 5. místo v tabulce), nejedná se o čísla nějak závratná, ale i tak k nim pomohlo

několik střelecky bohatých duelů.

 

2,

Týmovou tabulku střelců vyhrál opět Bary, když vstřelil 6 gólu (v lize mu patří 18. pozice), následují ho čtyři čtyřgóloví střelci a to v pořadí 2.Kotě, 3. Blážin ,4.-5. Ondrinho + Pafka (rozhoduje vyšší průměr gólu na zápas). V průměru branky na zápas zvítězil Kotě 0,67, druhý Bary 0,6 a třetí Blážin 0,57 gól/zápas.

 

3,

Nejvíc vstřelených gólů za zápas jsme předvedli při vítězství 7:2 nad Vládci Prahy a nejvíc obdržených v divokém utkaní s FC President, kdy jsme prohráli 6:7. Nulu se nám podařilo udržet ve dvou případech. Hráčem utkání uvedl rozhodčí nejvíckrát Adama (3x) následovali Bary, Pafka, Medvěd( všichni 1x), v pěti případech rozhodčí nehodnotil.

 

4,

 Do sezóny zasáhlo v jejím průběhu 11 hráčů, jmenovitě:

 

Adam(brankář):   11zápasů........1gól...........(2x vychytaná nula)

Medvěd(obrana): 10zápasů........2góly

Voky(obrana):      11zápasů........0gólů

Kotě(obrana):        6zápasů........4góly

Paky(obrana):      10zápasů........0gólů

Bary(záloha):       10zápasů........6gólů

Pafka(záloha):     10zápasů........4góly

Ondrinho(záloha):10zápasů.......4góly.......(4x jako útočník)

Horňas(záloha):    5zápasů........0gólů

Kráca(útok):          9zápasů........2góly

Blážin(útok):          7zápasů........4góly


 

Všichni jsme se sešli pouze jednou a to v 8. kole(11 hráčů).

Brankář byl pokaždé.

Obrana se kompletní sešla 5x (4hráči), 5x se sešla ve třech a pouze jednou nebyl žádný obránce na střídání (3.kolo). 

Záloha se kompletní sešla 4x (4 hráči), 5x byli záložníci ve třech a 2x ve dvou.

Naši dva útočníci se sešli 6x, 4x byl alespoň jeden z nich, jen v 7. kole nebyl ani jeden. Vždy když byl jeden nebo žádný, tak zaskakoval Ondrinho.

 

Sezóna podzim 2012 v sobě měla všechno, co měla mít. TD si po nepovedeném začátku prošla herní krizí, názorovými neshody i zákulisními problémy, důležité ale bylo se včas semknout a začít pracovat jako tým. Nejen to mělo za následek čtyř vítězství v posledních šesti zápasech. Jak je vidět ze statistik, naše obrození a záchranu v 5. lize nemají na svědomí individuální výkony! Hlavními aspekty jsou čistě subjektivně podle mne: celková stabilizace týmu, výborná účast (zápasy s jedním hráčem na střídání jsou vyjímkou v sezóně). Dále je to stabilní hra jednotlivých řad, z pozice brankáře musím pochválit celou defenzivní čtyřku, která si v obraně vedla velmi dobře, zkušeně i dostatečně pružně, záložní řadu která tradičně obstarává velké množství gólů a je tvůrcem naší hry. Neméně důležití jsou naši oba útočníci, kteří se zápas co zápas perou s přesilou. Jak je vidět, tak větší účast Blážina naší hře také jen prospívá, nejen že vnáší jiný herní styl do útoku, ale taky potřebnou sílu a důraz a rozkládá námahu na víc lidí. Celkově jsem rád, že jsme našli ve spoustě otázek stejnou řeč a jak je vidět pouze týmové pojetí vede k úspěchu. Nechtěl bych snižovat individuální schopnosti každého z nás, ale právě týmová hra a vzájemná podpora jsou aspekty našeho úspěchu v druhé části sezóny. Hodili jsme kritiku do svých řad za hlavu a táhneme za jeden provaz.

 

Po posledním vyhraném zápase došlo také v restauraci U Buldoka k hlasování o jednotlivých týmových postech a je mi radostí, že Vám mohu představit, po krátké a rychlé volbě, staronového sekretáře Medvěda! A neméně rád Vám také představuji, po dlouhé a pomalé volbě, staronového

kapitána Pafku. Oba si svou pozici zaslouží a mají mou a doufám že nejen mou, plnou podporu. Vzhledem k naší touze hlasovat se dále hlasovalo o změně hracího dne, snad nikoho nemůže překvapit, že i příští sezóna se bude hrát v pátek.:-)

 

Tímto kratkým povídáním bych rád, pokud nebude nikdo nic namítat, ukončil sezónu Podzim 2012. Děkuji všem mým spoluhráčům za sportovní zážitky, Medvědovi za pěkné góly a dlouhou střeleckou šňůru, Vokymu za tři hlavičky a přihrávku stojnou nohou v posledním zápase, Pakymu za rozvoj přátelské nálady, Kotěmu za styl hry "The Wall", Barymu za za tmavě žluté zákroky, Ondrinhovi za mušketýrské bránění pravdy při zápase, Pafkovi za skvělé malé domu, Horňasovi za příchody na zápas hodinu a půl předem, Blážinovi za třicetimetrové sprinty, po kterých následuje střidání a stejně tak Krácovi za neutuchající snahu jak dostat míč do brány rovnou z rohu. :-) Prostě za všechny věci, proč nás ten fotbal baví. Příští sezónu se doufám potkáme ve stejném složení a budeme znovu bojovat o čest a slávu Těžké Demence v její devatenácté sezóně. Přeji tedy všem Dementům pěkné svátky a kdybychom se neviděli, tak štastnej novej rok, pevné zdraví a dobrou formu do příští sezóny.

 

Adam