sezóna JARO 2012

27.06.2012 16:20

1. kolo, sezóna jaro 2012

01.04.2012 16:30

Kdy: 01/04/12, 8:45
Kde: Běchovice
Soupeř: Strašnická Šlechta

Za mrazivého rána vyběhla TD k prvnímu utkaní jarní sezóny v sestavě : Adam, Medvěd, Bary, Vokoun. Pafka, Slejdy a Ondrinho.

Už od počátku se hrál otevřený fotbal, TD se dostávala do zakončení poměrně často a soupeř hrozil hlavně z rychlých brejků. Snaha vstřelit branku byla zjevná na obou stranách. Z našeho pohledu se k nebezpečné střele dostal Bary, ale stejně jako když stál brankáři tvaří v tvář, souboj prohrál. Do několika slibných pokusů se dostal i velmi dobře hrající Ondrinho a se svou troškou do mlýna přispěl i Pafka a Medvěd, který při standardních situacích bojoval v pokutovém území. Bohužel nic se neujmulo a tak údeřil soupeř z rychlého brejku. Ačkoli Strašničtí měli při akci hodně štěstí, tak gól padal do odkryté brány. Následoval tlak a nebezpečné střely soupeře, ale do poločasu zůstal stav 0:1. Po přestávce jsme začali vlažně a za nedlouho přišla střílená přihrávka ze strany, která proletěla Ondrinhovi mezi nohama a nekrytý hráč na vzdálenější tyči měl úkol hodně lehký, 0:2. TD ovšem nesložila zbraně, začala hrát jednoduše, nastřelovat míče na bránu, kombinovat přes narážečky a brzy přišlo zasložené snížení na 1:2 a to když se Slejdy trefil z dálky bodlem. Soupeř byl nadále nebezpečný, ale góly už dávala jen Demence. Prohozením Slejdyho z útoku do obrany (kde už nebyl zraněný Medvěd) se zlepšila rozehrávka a hlavně bojovnost v útoku díky Ondrinhovi, který se zanedlouho odměnil vyrovnávací brankou na 2:2. Soupeř byl jak opařený a TD hrála s chutí. Utkaní rozhodl neúnavný Pafka, který nevynachal v druhé půli snad jediný souboj. Soupeř poté vrhl všechny síly do útoku a náš tým hodně zatlačil. Nejnebezpečnější se ale zdála být Pafkova hlavička na vlastní bránu. Když se blížil konec, tak Vokoun obětavě vyhrál souboj ve středu pole a poslal naše dva hráče do brejku, který výborně vyřešil Bary a předložil Pafkovi míč před prázdnou bránu. Potom už následoval jen závěrečný hvizd.
TD i přes stav 0:2 nevzdala utkaní a bojovným výkonem otočila na 4:2. Děkujeme všem za účast a pěkný sportovní zážitek.

Výsledek: TD vs. Strašnická Šlechta   4:2

Góly TD: Pafka 2, Ondrinho 1, Slejdy 1

 

2.kolo, sezóna jaro 2012

16.04.2012 11:03

Kdy: 15.04.2012, 17:15
Kde: Hostivař
Soupeř: Lucian FC B

Za neustávajícího deště a v těžkých podmínkách vyběhla TD v sestavě : Adam, Medvěd, Vokyč, Slejdy, Paky, Bary, Pafka, Ondrinho a Kráca.

Ihned po rozehrávce se na těžkém terénu obě mužstva snažila o kombinaci a ohrožení soupeřovi branky. TD měla začátek o něco lepší a zaslouženě se po nákopu od brány, díky stabilně dobře hrajícímu a bojujícímu Ondrinhovi, dostala do vedení. Soupeř byl ovšem velmi zdatný a bohužel pro TD i rychlejší a čím dál častěji se dostával do zakončení. Vyrovnaní přišlo nečekaně přímo z rohu a náš tým to na chvíli vyvedlo z rytmu hry. Na hřišti se pomalu začal objevovat i Paky, který přišel TD pomoci hlavně s docházkou, která není vždy tou nejsilnější stránkou. Hrál po celý zápas obětavě, bez výraznějších okamžiků, ale tak to při prvním utkání bývá. Soupeř se osmělil a za nedlouho se střelou z poza obránce ujmul vedení. To ale mělo jepičí život, když TD zásluhou Pafky, který vyslal nechytatelné bodlo a Baryho otočila průběh během dvou minut. Demence hrála tvrdě a souboje ve středu hřiště vesměs vyhrávala, ale soupěřův pohyb a rychlost dělala našemu týmu velké problémy a tak po propadnutí Slejdyho našel soupeř před odkrytou bránou kolegu a poločas hlásil skóre 3:3. Kdo by čekal v druhé půli opatrnější hru, tak se zmýlil. Neustále se víc útočilo než bránilo a tak za nedlouho, svým 2. gólem, převážil misky vah na stranu Demence Ondrinho. TD hrála nátlakovou hru, ale to nahrávalo brejkovému soupeři. Ten po jednom z úniků vstřelil vyrovnávací branku opět v podstatě do odkryté brány. Slejdy s Medvědem a Vokym hráli výborně, ale slabá podpora obranné činnosti od útočících hráčů je často dostávala do složitých situací. I tak jsme se ovšem opět dostali do vedení, ale jestli to bylo zásluhou Slejdyho nebo Baryho, kteří se postarali o poslední dva góly, bohužel nevím. Stav 5:4 vypadal slibně, ale kvalitní soupeř si vytvářel hodně nebezpečných příležitostí a ve dvou případech byl úspěšný.Jednou z vápna krasnou střelou do šibenice a podruhé po vyhraném hlavičkovém souboji a přečíslení obrany. Zápas poté okořenilo několik tvrdších zákroků, sporných rozhodnutí rozhodčího a dohadů. Poslední slovo měla TD, která uzavřela divoké utkání vyrovnávající brankou na 6:6.
Naši hráči zaslouží pochvalu za dobrý a poctivý výkon. Padalo hodně gólů, všichni jsme si dobře zahráli a o to přeci jde!!!

Výsledek: TD vs. Lucián FC B 6:6
Góly : 2 Bary, 2 Ondrinho, Pafka, Slejdy

 

3. kolo, sezóna jaro 2012

23.04.2012 19:25

Kdy: 20.04.2012, 17:45
Kde: Záběhlice
Soupeř: Torpedo Ohrobec

Na pěkném hřišti a za ideálního počasí nastopila TD v sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Paky, Bary, Ondrinho, Horňas, Kráca a Blážin.

Do utkaní jsme nastoupili s početnou sestavou a navrátilci Horňasem a Blážinem. Bohužel nám to nepomhlo k tomu, abychom brzy po začátku neinkasovali první gól. Útočící hráč se prohnal kolem obránce a pěknou střelou o tyč zaskočil nejen brankáře. Naštěstí máme v této sezóně hráče v dobré formě, což předvedl jak pěkně přihrávající Ondrinho, tak s přehledem zakončující Bary. Naneštěstí to bylo vše, co TD na dlouhou dobu předvedla. Od té doby držel otěže zápasu jednoznačně lepší soupeř. Soupeřova kombinace a průniky nám dělaly velké problémy. Útočná řada defenzívě příliš nepomáhala a v útoku byla prakticky bezzubá. Defenzíva nezvládala pokrývat šikovné útočníky soupeře a bohužel ani dlouhé míče ze soupeřovi poloviny. Zanedlouho opět ten samý hráč po dlouhém pasu utekl po lajně, nacentroval a nekrytý hráč před bránou nadvakrát překonal brankáře. Následoval třetí gól, kdy opět stál hráč trestuhodně sám v pokutovém území a bylo pro něj jednoduché uklidit míč do odkryté části brány. TD se snažila o protiútoky, ale ty nemohly být pro soupeře příliš nebezpečné. Ohrobec hrál v klidu a s přehledem a první půli zaslouženě ovládl poměrem 4:1. Dementi nastoupili do drůhé půle odhodláni s výsledkem něco udělat. Bohužel dobrých 15 minut z druhého poločasu se nám vůbec nepodařilo ohrozit soupeřovu branku. Ten naopak svíral TD a útočil vlastně nepřetržitě. Naši hráči se sice snažili chodit do útoku, ale individualně to prostě nešlo a po ztrátě míče už nepřicházela potřebná podpora defenzívy. Chvílemi zápas připomínal spíš hokejovou přesilovku a tomu odpovídal i počet střel a můžeme hovořit o velkém stěstí, že z tolika vyložených šancí se dostal soupeř ve vstřelených gólech pouze na číslo 6. Jeden průnik střídal druhý,o šance nebyla nouze a až teprve za luxusního náskoku v podobě 5-ti gólů soupeř polevil a nechal TD taky několikrát ohrozit branku. Gólový účet uzavřel Ondrinho, který po dlouhém brankařově nákopu snižil hlavou na 6-2. Byl odměněn za tvrdou práci, kterou odváděl v soubojích před soupeřovou brankou,kdy nevypustil ani jeden míč.
Nezbývá než poblahopřát soupeři k zaslouženému vítězství.

Výsledek: TD vs. Torpedo Ohrobec B 2:6
Góly : Bary, Ondrinho

 

4. kolo, sezóna jaro 2012

07.05.2012 19:08

Kdy: 04.05.2012, 18:00
Kde: Pražačka
Soupeř: SK Libeň


Za slunečného a teplého počasí nastoupili Dementi v sestavě : Adam, Voky, Paky, Bary, Ondrinho, Horňas, Kráca a Pafka.

Od samého úvodu utkaní nebylo pochyb o tom, že TD by chtěla ze zápasu všechny body! Dařilo se jí to velmi solidně, kombinací
a nátlakovou hrou si vytvářela převáhu a dokonce i příležitosti. Nejčastěji se v zakončení objevovali Bary, Pafka a Ondrinho. Bohužel žádnému z našich ofenzivních hráčů se nedařilo dostat míč do sítě. Dvě nastřelené tyče, břevno, Bary sám před brankářem, to vše bylo velmi málo, protože bez gólu se vyhrát zkrátka nedá! Neškodný soupeř předvedl dvě nebo tři střely a z jeho strany to bylo opravdu úplně vše. TD chtěla do druhého poločasu nastoupit stejně, protože převaha byla znatelná. Bez chyby v obraně a zlepšeným zakončením jsme chtěli toto utkaní v druhém poločase strhnout na svou stranu. Jak to ale tak u nás bývá, jsme asi 3 minuty po začátku zahrávali rohový kop. Míč si bez problémů ze země sebral dobře chytající libeňský brankář a hned oslovoval dlouhým výhozem svého kolegu. Zde byl jediný a pozdě vracející se Paky, který míč pouze podskočil. Potom útočník SK Libeň ukázal našim jak naložit s gólovou šancí, kdy si u penalty zpracoval jedním dotekem míč a druhým dotekem ho poslal nekompromisně do růžku brány. To byla velká trhlina do našeho plánu. Od té doby jsme hráli víc nervózně a soupeř byl doslova zalezlý u své brány a čekal jen na brejky. Naše hra byla trochu nepřesnější, ale pořád jsme měli místy i drtivou převahu, vyústěním byla jen další Pafkova tyč po tvrdé střele a Ondrinhova promarněná šance tváří v tvář brankáři. Soupeř podnikal útoky do úplně otevřené obrany a několikrát z toho byla velká šance, ale podruhé náš brankář překonán nebyl. S ubíhajícími minutami to byla z naší strany spíš křeč a pokus zakončovat z každé pozice. Trn z paty nám vytáhl až rozhodčí, který těsně před koncem odpískal, na hranici pokutového území, faul na Krácu. A protože byli téměř všichni bránící hráči ve zdi, zůstal na rohu vápna volný Pafka a ten konečně dokázal vstřelit vyrovnávající gól. Následně se ani nerozehrávalo a byl odpískám konec.

Bojovalo se, zakončovalo, byli šance a právě proto je remíza ztrátou. Bohužel dva body bychom potřebovali a dokonce si je i zalsoužili, ale tentokrát i to pověstné " štestíčko " bylo proti. Samozřejmě budeme bojovat dál, zlepšíme zakončení a produktivitu a další utkání opět zkusíme vyhrát! S jedním gólem v nastaveném času se zkrátka moc zápasů vyhrát nedá.

Výsledek: TD vs. SK Libeň 1:1
Góly : Pafka

 

5.kolo, sezóna jaro 2012

14.05.2012 18:13

Kdy: 13.05.2012, 18:45
Kde: Mikulova
Soupeř: Kolomajzna TJ

Do pátého kola jarní sezóny nastoupili Dementi v sestavě : Adam, Voky, Paky, Bary, Ondrinho, Horňas, Kráca.

TD ve startu do utkání velmi pomohli pouze čtyři hrájící hráči v poli soupeře. S vědomím toho Dementi od počáku tlačili a odměnou jim bylo už v 5. minutě vedení 2:0, kdy se trefil Bary a po tečované střele také Kráca. To vlilo našim hráčům potřebný klid do žil a hrál se líbivý fotbal po zemi. Demence s chutí útočila i když soupeř už hrál v plném počtu a měl dokonce víc hráčů na střídačce. Za stavu 3:0, který platil po vlastním gólu, kdy si obránce srazil míč do vlastní sítě po odkopu našeho brankáře, se zdálo být o výsledku zápasu rozhodnuto. Ale možná z důvodu jasného výsledku se začal osmělovat i soupeř. Pokusil se o několik akcí, předvedl pár centrů do vápna a dokonce i střelu na bránu,TD ovšem pořád diktovala tempo hry. Když sme zahrávali asi už pátý rohový kop, propadl náš tým u soupeřova vápna a Kolomajzna vyrazila do brejku, jehož výsledek byla spíš holomajzna, ale se šťastným koncem pro střelce, ke kterému se odrazil míč od našeho obránce a ten se štěstím proměníl. Do kabin se šlo tedy za stavu, který si chtěla Demence vklidu pohlídat. TD od začátku druhého dějství kombinovala, záloha spolupracovala dobře jak s útokem, tak s obranou.Do několika zakončení se dostal tradičně Bary, bojující Ondrinho a dobře hrající Kráca. Ovšem osudným nám byl opět rohový kop a opět náš, kdy se opakovala situace z prního poločasu,ovšem teď soupeř situaci dobře vykombinoval a po pěkné akci snížil na 3:2. A bylo po fotbale!
Od té doby se spíš bojovalo, hrál se důrazný fotbal, dohrávání soupeře, ve kterém kraloval a vyžíval se Horňas. Špatně pískající rozhodčí zadal hlavní příčinu i několika "výměnám názorů" a ostřejším zákrokům. Nicméně TD bojovala a držela výsledek. Ačkoli padla i spojnice a bylo několik závarů před bránou, tak našeho brankáře Kolomajzna už neprostřelila. Naopak to byl opět Bary, který v závěru pečetil výhru výstavní ranou z přímého kopu.

Po nervózním závěru TD splnila povinnost a získala proti poslednímu týmu tabulky oba body.

Výsledek: Kolomajzna TJ vs. TD 2:4
Góly : Bary 2x,Kráca a vlastní

 

6. kolo, sezóna jaro 2012

21.05.2012 13:36

Kdy: 18.05.2012, 20:45
Kde: Běchovice
Soupeř: Imidin Opatov FC

Pod umělým osvětlením nastoupila Těžká Demence v tomto složení: Adam, Voky, Paky, Bary, Ondrinho, Horňas, Pafka.

V posledních zápasech v dobré pohodě hrající Demence začala utkaní sebevědomě a odvážně. Jako vždy jsme se od začátku snažili hrát kombinačně a po zemi. První gól na sebe nenechal dlouho čekat a byl to Ondrinho, který šikovně zpracoval vysoký brankařův nákop, prostrčil míč na Baryho a ten otevřel skóre! To vlilo TD sebevědomí do žil a začali jsme tlačit na pilu. Do několika zakončení se dostali i Paky s Vokounem a to u našich obránců nebývá častým jevem. Netrvalo to dlouho a náš brankář opět volil dlouhý nákop od brány, kterým našel Baryho a ten hlavou z bezprostřední blízkosti usměrnil míč mimo dosah brankaře. TD předváděla
kombinaci, narážečky, zakončení a proto mohl důrazný Bary zanedlouho zkompletovat hattrick. To ovšem jakoby naše hráče uchlácholilo, chvíli to vypadalo že si snad TD myslí, že soupeř už nebude ani útočit. Hlavně v defenzivní činnosti jsme si neplnili co jsme měli a soupeř měl rázem na naší polovině tolik prostoru, že mohl bez problémů procházet až k našemu vápnu jako nůž máslem. Z toho soupeř vytěžil dvě šance z bezprostřední blízkosti brankáři, bohužel se ujmula až tvrdá střela, při které náš gólman neměl úplně čisté svědomí. To Dementy neprobralo a tak se soupeř tlačil k zakončení dál. Potom, co útočník soupeře prošel z vlastní půlky až k našemu vápnu, za pouhého přihlížení hráčů TD, se soupeř radoval podruhé. Nakonec byli hráči dementního souboru rádi, že tlak soupeře přerušil poločas. Naštěstí ihned po nástupu do druhé půle jsme chytili rytmus ze začátku utkání. Dobře sme kombinovali, hráči se začali vracet a nabízet na přihrávky a soupeřův tlak se rázem změnil na obranu vlastního pokutového území, kam sme se dobře dostávali centry od našeho brankáře, které dělaly soupeři nemalé problémy. Ve druhém poločase, v čele s Horňasem, bezchybný výkon defenzivní řady a výborné kombinační schopnosti Pafky,Ondrinha a Baryho neumožnil soupeři ohrozit naši branku. Několik narážeček a pokusů o zakončení vyůstily ve dva góly našeho kapitána, který se po jednozápasové pauze předvedl ve výborné formě. To jsme vedli už 5:2 a naše nasazení zase trochu polevilo. Soupeř ale už jen střelou bodlem korigoval výsledek, kterému dal konečnou podobu Ondrinho, který se trefil krásným angličanem.

Dobrý fotbal, dobrá atmosféra, solidní hra a týmový výkon. To bylo základem našeho vítězství 6:3. Co ale je důležitější? Že nás to takhle baví!

Výsledek: Imidin Opatov FC vs. TD 3:6
Góly : Bary 3x,Pafka 2x a Ondrinho.

 

7. kolo, sezóna jaro 2012

30.05.2012 13:18

Kdy: 25.05.2012, 19:00
Kde: Štěrboholy
Soupeř: Výtržník HFC

Souboj o třetí místo v tabulce svedla TD na neoblíbeném hřišti ve Štěrboholech s ambiciozním Výtržníkem.
Náš tým vstoupil to utkaní poměrně bojácně a na soupeře ztrácel v pohybu. Výtržník dobře kombinoval a využíval svých rychlých útočníků k překonání naší obrany. Od počátečního hvizdu Výtržník tvořil hru a také ohrožovoval branku. Zejména z levé strany si útočníci soupeře udělali nechvalně známý "průchoďák". První obrovská šance byla z rohu, kdy na vápně zakončoval naprosto nekrytý hráč soupeře, ale náš brankář byl na místě. Poté následovala serie šancí z lévé strany, kdy naši obránci byli jen v rolích statistů. Ze tří šancí, kdy šel útočník sám na gólmana, si dvakrát vylámal zuby na našem brankaři, na potřetí ovšem prostřelil. To konečně trochu probralo naši útočnou hru, která do té doby nebyla na hřišti vůbec vidět. Dostali jsme se i do zakončení, ale náhradního brankáře soupeře jsme moc nevystrašili. Hra se vyrovnávala, naší obranu vyztužil, po dlouhé pauze vrativší se Koťák a my jsme se pouštěli častěji před brankáře.Jeden takový výlet vyústil i ve vyrovnávající branku, kdy, po nepřehledné situaci ve vápně, si volný míč na brankové čáře našel Vokoun a vyrovnal. Do konce poločasu se toho už moc nestalo a tak s remízovým stavem o přestávce musela být spokojenější Demence. Hra se ve druhém poločase zlepšila. TD zvýšila nasazení, důraz a hlavně také zakončení. Obránci si nekomplikovali život a často řešili situaci jednoduchým odkopem. Přesto to byl soupeř, který měl hned na začátku druhé půle velkou šanci, ale útočník sám před našim brankářem opět neuspěl. Dobrým pohybem Ondrinha a Baryho jsme se dostali i do několika slibných šancí, ale soupeřův brankář byl vždy na místě. Pěknou střelou ze standardky se prezentoval Kráca. Soupeř už nebyl tak nebezpečný, naše obrana se zlepšila a soupeř hrozil jen střelami z dálky, se kterými ovšem uspět nemohl. Dokonce se nám povedl vstřelit i gól, který ovšem navzdory jasně hovořícím pravidlům, kvůli ruce nebyl uznán. I tak sme se ale snažili strhnout vítězství na naší stranu. Bohužel ani naši čtyři střídající hráči už nedokázali remízový stav změnit a zápas skončil 1:1.
Mnohem lepší výkon ve druhé půli, slabší individuální výkony, dobrá týmová hra, odbojováno, bod proti silnému soupeři a 4. místo v tabulce,tak by se dalo shrnout poslední kolo. Není každý zápas povedený, ale i za tenhle si naše TD zaslouží pochvalu!
 

Výsledek: TD vs. Výtržník HFC 1:1
Gól : Vokoun

 

8. kolo, sezóna jaro 2012

04.06.2012 14:25

Kdy: 03.06.2012, 18:45
Kde: Pražačka 3
Soupeř: R.I.P. B

V dusném počasí na známém hřišti vyběhla Demence v sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Paky, Bary, Pafka, Horňas, Kráca a Ondrinho.
Dementní soubor vstoupil do utkání s dobrým nasazením, kombinací po zemi a snahou zatlačit soupeře od první minuty. To se taky dařilo, ovšem většina pokusů o zakončení troskotala na dobré defenzivě soupeře a pokud nějaká ta střela prošla, tak byla zablokována buď soupeřem nebo i vlastními hráči. Soupeř hrozil hlavně z brejků a standardních situací. A ikdyž byla aktivita na naší straně, tak první se z gólu radoval R.I.P. B a to když vhazoval aut. Míč směřoval do vápna, ani jeden hráč z první dvojice, která byla v souboji, míč nezasáhl a ten propadl až před volného hráče, kterého naše obrana trestuhodně neobsadila a ten měl úkol hodně jednoduchý. Demence se nesložila, tlačila, ale pořád k vážnějšímu ohrožení branky nedošlo. Hodně aktivně si počínali Ondrinho s Pafkou. Prvně jmenovaný také otevřel skóre, kdy se spíš pokusil nahodit míč před bránu a ten propadl brankáři, který nic neviděl. Inu, když se chce vstřelit gól, tak se musí vystřelit a hlavně na bránu, to střela splnila a proto 1:1. Netrvalo dlouho a opět to byl Ondrinho, který se dobře uvolnil ve středu hřiště, nabídl míč Pafkovi a ten ve skluzu dal náš vedoucí gól. Soupeř se do poločasu snažil něco vymyslet, ale naše obrana byla pevná, došlo pouze na dva průniky, které brankář zlikvidoval a tak se šlo "do kabin" za stavu 2:1 pro Demenci. Druhý poločas byl opět v naší režii. Naše útoky a velký počet rohů a autů v blízkosti soupeřova vápna ovšem nebyly nebezpečné. Většinou se rozbíjely už o soupeřovu obranu okolo pokutového území a když už došlo k zakončení, tak bylo většinou velmi nepřesné. Naše defenzíva pracovala dobře, ve velké pohodě hrál Medvěd, který kombinoval,bránil a uvolňoval se co to šlo. Proto bylo kruté pro TD, když neslaný,nemastný soupeř vyrovnal na 2:2. Střela ze střední vzdálenosti prošla přes tři clonící hráče a brankář viděl poprvé míč až v síti. I tak TD tlačila a chtěla tohle utkání vyhrát. Ovšem z tlaku přišel několikrát odražený míč před soupeřovým pokutovým uzemím, kterého se zmocnil hráč R.I.P. B, posunul míč směrem k půlce, odkud se přes půl hřiště řítil na našeho brankáře útočník. Ten všem ukázal jak naložit s takovou šancí a když se začal bližit do bezprostřední blízkosti brankáře, napálil míč a prudkou střelou vymetl pravý roh naší branky. To už bylo pro snažící se Demenci moc. Do závěru utkání zbývalo pár minut a snaha TD byla postupem času víc a víc křečovitá. A když se neujmula ani Ondrinhova standardka, kdy tvrdě fauloval brankař Horňase mimo vápno, ani Krácova hlavička z dobré pozice, která šla vysoko nad, skončilo utkání 3:2.
Demence nepodala špatný výkon. V zápase byly vidět i dobré individuální výkony. Ať už to byl neúnavný Pafka, spolehlivý Medvěd a nebo Ondrinho, bez kterého by byla naše útočná hra asi jen těžko nebezpečná a produktivní.
Jedno je ale jasné, fotbal to byl výborný! Ikdyž se sem tam něco nepovede, tak by nám to nemělo vadit a kritika není na místě. Copak je z nás někdo takový fotbalista aby si to vůbec mohl dovolit?!


Výsledek: R.I.P. B vs. TD 3:2
Gól : Ondrinho, Pafka

 

9. kolo, sezóna jako 2012

11.06.2012 14:19

Kdy: 08.06.2012, 17:45
Kde: Štěrboholy 3
Soupeř: Dejnámbůra FC

Za lehkého deště ve Štěrboholech vyběhla Demence v sestavě : Adam, Medvěd, Vokoun, Paky, Slejdy, Horňas, Ondrinho, Blážin.

V hodně pozměněné sestavě, doplněné o "sváteční" hráče Blážina se Slejdym a hlavně bez stálých opor Baryho a Pafky, nastoupila TD proti soupeři, který začínal pouze se čtyřmi hráči do pole. V tomto počtu odehrál Dejnámbůra skoro celý poločas. Absence dvou klíčových členů základní sestavy a nesehranost s hráči "svátečními" měla za následek trochu chaotickou hru TD. Ani proti oslabenému soupeři se nedařila kombinace, Demence se složitě snažila dostávat do nebezpečného prostoru a většina pokusů o přečíslení končila dřív než začala. Za zmínku ze zakončení stojí snad jen střelecká odvaha Medvěda, který se jako jeden z mála pokoušel o časté zakončení a pak střela Horňase z hranice vápna, která ovšem postrádala razanci i přesnost. To bylo od našich chlapců z prvního poločasu proti oslabenému soupeři prakticky všechno. Naopak soupeř se dostával do nebezpečných brejků a i ve čtyřech hráčích se dostal do tří nebezpečných střel na bránu nebo do přečíslení, kterému scházela akorát přesnější koncovka. Začala druhá půle, soupeř hrál už v pěti a TD se snažila bojovat. Snaha se upřít nedala, ale fotbalovosti se v naší hře moc nenašlo. Tlak jsme si vytvářeli jen sporadicky a to spíš díky autovým vhazováním, která létala do vápna. Toho využil už i střídající protivník a útočil hlavně on. Z několika úniků hrozil Dejnámbůra, jednou útočník nepřekvapil našeho brankáře přihrávkou před prázdnou bránu, jednou gólman včas boxoval těsně před osamoceným útočníkem a jednou po pěkné kličce zachraňoval na poslední chvíli na brankové čáře dobře hrající Medvěd. Nemohlo tedy trvat dlouho a bezzubou Demenci potrestal soupeř po závaru před bránou. Míč se odrazil kousek za vápno a střílející hráč někudy mezi hradbou těl procedil míč až do sítě. Na to jsme se pokusili zareagovat zvýšenou aktivitou, ale pořád nám vázla kombinace. Do zakončení jsme se v podstatě nedostávali a tak přišlo na řadu řěšení v podobě nakopávaných míčů. O ty svedli nezpočet soubojů Ondrinho s Blážinem. Ondrinho se i jednou dostal k pěkné střele, ale ta šla bohužel jen do prostřed brány. Soupeř už se nikam netlačil a už se zdálo, že si připíše oba body. V tu chvíli se Slejdy s obráncem na zádech šikovně obtočil okolo tohoto hráče, čímž rázem přečíslil obranu a poslal krátkou přihrávku Blážinovi, který ryhlou střelou pálil do odkryté brány. Do konce se už nic nestalo a tak jsme rádi přijali bod za remízu.
Rozhodně jsme odehráli jeden z horších zápasů a ikdyž se nedařilo a soupeř si body zasloužil víc, bod jsme doslova vydřeli. Zkrátka když se daří, tak je lehké hrát dobře. My se musíme poučit z chyb, zapomenout na špatný výkon a soustředit se abychom udrželi pěkné čtvrté místo v 5. lize.
Výsledek: TD vs. Dejnámbůra FC 1:1
Gól : Blážin

 

10. kolo, sezóna jaro 2012

20.06.2012 13:05

Kdy: 17.06.2012, 16:15
Kde: Děkanka
Soupeř: Tramway FC
V nesnesitelném vedru, na velmi špatném hřišti vyběhla Demence do zápasu v oslabené sestavě : Adam, Voky, Horňas, Ondrinho, Bary, Pafka a Kráca.

Po zbytečně ztracených bodech z minulého kola, jsme se pokusili o překvapení a chtěli jsme zkusit bodovat proti nejlépe střílejícímu týmu tabulky Tramway FC. Úkol nám ovšem velice komplikovalo několik skutečností a to bylo vedro v podobě 35 stupňů celsia, slabá účast našich hráčů, například do obrany byl připraven pouze jeden klasický obránce a to Voky, napříč tomu soupeř měl na střídání pět "kusů". Zápasu nepřidalo ani hřiště, kde už ani tráva nebyla vidět přes spoustu černé gumy, kterou bylo hřiště prosypáno, opravené části trávy ve vápně byly cca o 2 cm vyšší než zbytek hřiště a pod. Nicméně těchto "sedm statečných" bojovalo, a co víc, bojovalo dobře. Od začátku jsme byli aktivní, měli sme hodně ze hry, lépe sme kombinovali a šance na sebe nenechali dlouho čekat do střeleckých příležitostí se postupně dostávali Pafka, Ondrinho s Barym hned několikrát a Kráca který nastřelil po pěkné akci tyč. Vše by bylo dobré kdyby nás nesrazily vlastní chyby. Přibližně po deseti minutách si soupeř několikrát vyměnil míč okolo vápna až se dostal ke střelci, který pálil z voleje. Střela rozhodně nepatřila mezi gólové, nicméně náš brankář ji nedokázal zneškodnit. I tak pokračovala naše aktivní hra a bohužel hodně našich zakončení, jak to předvedl několikrát i Horňas, mířilo těsně mimo tři tyče. A tak netrvalo dlouho a po druhé naší chybě zvýšil soupeř na 2:0. Po lajně utekl útočník a běžel z křídla sám na brankáře, ten mu šel naproti a počítal, že mu bránící hráči, v tu dobu byl nejblíž Vokoun, pomůžou. Nic takového se ovšem nekonalo a situaci dva na brankáře přetavil soupeř v gól. I přes opravdu velké vedro, se hrálo v dobrém tempu. Když se blížil poločas a všichni se už těšili na trochu stínu někde pod stromem, přišel soupeřův aut v blízkosti brány. Pafka trestuhodně nechal nejvyššího hráče soupeře dobře naběhnout a beproblémů hlavičkovat. Míč se od vzdálenější tyče odrazil do brány a byl z toho hezký gól na 3:0. Následovala přestávka, kdy se hlavně odpočívalo a pokoušela se srazit tělesná teplota na únosnou míru. Třetí poločas začal hned naší čtvrtou chybou, kdy zdí v sestavě Pafka a Horňas nepochopitelně prošel prudký míč ve výšče kolen a brankář byl bez šance. Nicméně jsme sebrali zbytky sil a vrhli je všechny do útoku. Velmi dobře sme kombinovali, byli jsme nebezpeční. Hlavně naše ofenzivní družina v podání Ondrinha, Baryho,Pafky a Kráci běhala, bojovala, střílela a také začala dávat góly. Postupně se trefili z různých situací Bary, Pafka a Ondrinho a bylo jedno jestli to byl gól z rohu, střely a nebo kombinace, hlavně že byly, protože jsme měli víc šancí a byli jsme při nejmenším vyrovnaným soupeřem jasného favorita.
Drama se ale bohužel nekonalo a to díky naší páté chybě. Stejně jako při třetím gólu došlo k autu u našeho vápna, naše obrana úplně vypustila nabíhajícího hráče z druhé vlny a ten tváří v tvář se štěstím prostřelil hlavou brankáře a míč se dokutálel do brány. Byla to škoda, ke konci měla většina z hráčů co dělat aby se udržela na nohou po naprosto vyčerpávajícím výkonu, takže závěrečný tlak už se ani nekonal.
Odehráli jsme jedno ze svých dobrých utkání, nebýt našich hrubých chyb mohlo to dopadnout klidně i všemi body pro TD. Tak jako tak patří našim hráčům velký obdiv, protože proti silnějšímu soupeři v nesnesitelném vedru a v podstatě bez střidání bojovali jako lvi. Pokud budeme podávat takové výkony, mohli bychom se časem na předních místech 5. ligy umisťovat pravidelně.

Výsledek: TD vs. Tramway FC  3:5
Gól : Bary, Pafka, Ondrinho,

 

 

11. kolo, sezóna jaro 2012

26.06.2012 12:09

Kdy: 24.06.12, 17:30 Kde: Pražačka
Soupeř: Borcibalona FC B

V posledním kole na dobře známé Pražačce vyběhla Demence v této sestavě: Adam, Voky, Koťě, Paky, Bary, Pafka, Horňas, Ondrinho a Kráca.

Za horkého počasí, ale naštěstí pod mrakem nastoupila TD proti Borcibalona FC B, kterou určitě čekal sestup a možná i proto přijela bez hráčů na sřídání. Dementi od začátku dávali najevo kdo bude diktovat tempo hry. Náši borci měli výrazně delší dobu míč na kopačkách, pěkně kombinovali od vlastní půlky a snažili se kombinacemi po zemi překonat soupeřovu obranu. Snaha byla ale poměrně " jalová" a většina našich útoků končila buď v zámezí, za brankou a nebo jak nám předvedl Bary, Ondrinho i Pafka přímo ve prostřed brány. Soupeř byl trpělivý a pozorně bránil. Čekal zalezlý u své brány a dlouhými míči hledal své nasprintované útočníky. Několik takových míčů posbíral náš brankář, který včasným vyběhnutím likvidoval šance těsně před dotírajícími hráči. Jednou to bohužel nevyšlo, ačkoli byl u míče opět první, nedokázal uklidit míč do bezpečí a dva dotírající hráči ho donutili pouze k nákopu do soupeře, míč se naneštěstí odrazil poblíž brány a dobíhající útočník dával do prázdné branky. Nezasloužené vedení nás trochu srazilo, ale přesto sme se snažili do přestávky skóre alespoň vyrovnat. Naše útoky ale byly málo nebezpečné a málo kdy se dařilo skutečně branku ohrozit. Přišel poločas, hra byla dobrá a tak se TD chtěla víc tlačit do zakončení a zápas otočit. Od počátku druhé půle se hrál z naší strany pěkný útočný fotbal. Kombinačně jsme hráli výborně a tak nemělo smysl zmatkovat. A když si Pafka ve středu hřiště podržel míč a pěknou přihravkou do ulice vyzval ke střele ze strany Ondrinha, všichni si zaslouženě zakřičeli konečně gól. Na jeho střelu z poza vápna brankář nestačil a míč prošel mezi nohama do brány! Netrvalo dlouho, podobným způsobem jako Pafka podržel míč ve středu hřiště Ondrinho, prostrčil na Baryho, který se řitíl sám na bránu a brankáři nezbylo nic jiného než faulovat. Sudí pískl a penalta byla na světě. Ze střidačky přišel ověřený střelec standardek, postavil si míč a bohužel neunesl tíhu situace a poslal míč vysoko nad. Borcibalona hrála stejně jako první poločas, náš brankář společně s obranou jejich pokusy o brejky ale kryli. Dobře si vedl zejména Paky, který na sebe upozorňoval odvahou v rozehrávce a bezchybnou hrou ve vzduchu. Soupeř začal ztrácet po fyzické stránce a to byla voda na náš mlýn. Po krásném sólu středem hřiště nikomu nepůjčil míč Pafka a tváří v tvář překonal brankáře. Od té doby už se chlapi z Borcibalony nezmohli na nic. Náš útok střílel co to šlo a vedení na 3:1 zařizoval nejlepší střelec Demence v této sezóně Bary!Jeho gól se velmi podobobal našemu inkasovanému, kdy brankář nastřelil Baryho v souboji do choulostivých míst a míč směřoval na bránu. Tento borec tím jen potvrdil, že v této sezóně dává góly opravdu kteroukoliv částí těla. Zápas se už jen dohrával a poslední slovo v jarní sezóně 2012 si vzal Kotě, který v závěru upravil po autu hlavou na konečných 4:1.

Dementi si za dobrý výkon výhru jednoznačně zasloužili, jako již po několikaté předvedli dobrou kombinační hru a s předvedeným výkonem mohli být po zápase spokojeni. Tato výhra nám zajistila pozici v horní polovině tabulky a páté místo je příjemnou změnou po
 uplynulých sezónách, kdy jsme řešili spíš záchranářské práce.

Takže všem hráčům co zasáhli do bojů patří velký dík. Nezbývá než popřát pěkné léto, mějte se a sportu zdar.

PS: zanedlouho bude na webu uvedeno shrnutí celé sezóny.



Výsledek: Těžká Demence vs Borcibalona FC B 4:1
Gól : Bary, Pafka, Ondrinho, Koťě


 

SHRNUTÍ

29.06.2012 13:13

TABULKA

Pořadí Název mužstva Odehrané zápasy Počet vítězství Počet remíz Počet proher Skóre Počet bodů
1. Torpedo Ohrobec SKA 11 8 1 2 53:20 17
2. Tramway FC 11 8 1 2 56:27 17
3. Výtržník HFC 11 5 6 0 38:17 16
4. Imidin Opatov FC 11 6 1 4 34:38 13
5. Těžká demence 11 4 4 3 34:31 12
6. Lucián FC B 11 4 3 4 39:37 11
7. Dejnámbůra FC 11 5 1 5 29:34 11
8. Libeň SK 11 4 2 5 30:46 10
9. R.I.P. B 11 4 1 6 23:31 9
10. Kolomajzna TJ 11 4 1 6 31:39 9
11. Borcibalona FC B 11 2 0 9 20:53 4
12. Strašnická šlechta 11 1 1 9 23:37 3

 
Právě skončená sezóna se v historii Těžké Demence řádí mezi jednu z nejúspěšnějších. Vzhledem ke skutečnosti, že 5. liga je nejvyšší ligou jakou náš tým hrál, tak 5. místo se dá po létech záchranářských prací zkrátka považovat za úspěch! Za úspěšnou sezónou stojí několik skutečností. Nejdůležitější je stabilizace kádru, před sezónou tým posílil pouze Paky, který bez problému zapadl. Díky tomu se scházíme vlastně pořád ve velmi podobných sestavách a to nám a hlavně naší hře očividně vyhovuje. Docházka, která bývala problémem se také výrazně zlepšila a zápasy s jedním střídajícím hráčem jsou už pouhou vyjímkou. A když se k tomu všemu připojít radost ze hry, snaha odevzdat své maximum a psychická odolnost, kterou podtrhuje několik otočených zápasů v náš prospěch a čím dál častěji také týmová hra, tak se dostavují i zlepšené výsledky.
Na úspěšné sezóně se podíleli tito hráči:

Bystřický Adam, brankář - 11 zápasů : Nasazení a obětavost,čtvrtá sezóna v řadě bez vynechaného zápasu
Jančo Martin, obránce - 11 zápasů : Jistota, opora zadních řad, odehrány všechny zápasy (1 gól)
Bystřický T., obránce - 6 zápasů : Důrazný a spolehlivý bek, bohužel měl během sezóny zdravotní potíže
Košťál Petr, obránce - 3 zápasy : Dlouhodobě zraněný, technický a gólový obránce ( 1 gól)
Procházka J., obránce - 9 zápasů : Nováček, snaživý a odvážný v soubojích
Sládek Petr, univerzál - 4 zápasy : Nesporná kreativita a fotbalové myšlení (2 góly)
Bárta Jan, záložník - 10 zápasů : Důrazný hráč s dobrou střelou, nejlepší střelec týmu (10 gólů)
Korček Pavel, záložník - 9 zápasů : Mozek týmu, technický hráč s dobrou fyzičkou,2. nejlepší střelec týmu (9 gólů)
Horník Martin,záložník - 10 zápasů : Důraz a černá práce, dělník záložní řady
Vokurka Ondřej, útočník - 11 zápasů: Technika,zakončení a nasazení, nebezpečný útočník,3. nejlepší střelec týmu (8 gólů)
Kracík Matěj, útočník - 9 zápasů : Výborná kopací technika, exekutor standardek ( 2 góly)
Bláha Lukáš, útočník - 3 zápasy : Důrazný útočník, bouhužel sezónu ovlivnilo zranění (1 gól)

Všem našim hráčům patří dík za odvedené výkony a předváděnou hru. Letošní sezóna ukázala, že je kam se posuvat.
Nejlepším obrazem týmové hry je, že i přes pěkný výsledek, nikdo nevyčnívá v individuálních statistikách.

Dalším zajímavým aspektem uplynulé sezóny je skóre, které bylo 34:31, což nás řadí na 5. místo ve vstřelených i obdržených gólech v 5.D lize. Největší radost můžeme mít ze vstřelených branek, protože se střeleckou potencí měla Demence vždy problémy. Ale 34 gólu jsme za několik posledních sezón vstřelit nedokázali ( podzim 2011 - 22 branek, jaro 2011- 16 branek). O drtivou většinu se postarala trojice Pafka, Bary a Ondrinho, kteří dohromady dosáhli úctyhodného čísla 27. Jak to tak bývá, hráči kteří mají na starosti obrannou činnost v těchto statistikách nefigurují, zkrátka každý má své úkoly, které letos všichni plnily bezezbytku.

Nezbývá než všem našim hráčům popřát pěkné léto, plné nejen sportovních zážitků, užijte si to a před podzimní sezónou se budeme těšit, jak se všichni ve 100% formě a výborně fyzicky připraveni opět sejdeme :-)

Mějte se fajn, sportu zdar a fotbalu zvlášť.

PS: na léto je v plánu alespoň jeden turnaj, info teprve bude.