Sezóna JARO 2014

02.09.2014 09:42

1. kolo TD vs Bum bar PV B...............3:3

31.03.2014 14:12
Kdy: 29.03.2014, 10:00
Kde: Hanspaulka
Soupeř: Bum bar PV B  
Po dlouhé zimní přestávce se opět ke slovu přihlásilo jaro a s ním i 21. sezóna týmu Těžká Demence, která opět bojuje ve 4. lize. Na první utkání se dostavilo netradičně hodně hráčů. Pěkné počasí dokonce probudilo ze zimního spánku i Slejdyho a tak se legenda TD mohla bít s ostatními o body. Po staronové tváři představila Demence i jednu novou. Zimní posilou se stal Řízek, který dorazil asi o 10 minut později a tak vlastně prokázal, že kulturní zvyky Těžké Demence si osvojil bezproblému. Sestava prvního zápasu tedy vypadala následovně : Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Bary, Pafka, Řízek, Blážin a Kráca.
Zápas začal v dobrém tempu, jako by se ani nejednalo o první zápas v sezóně. Dementi hráli najistotu a ze zabezpečené obrany. To samé ale platilo i o soupeři. Šancí bylo pomálu a hrál se důrazný fotbal. Dementi dobře bojovali v blízkosti pokutového území soupeře a to se jim také vyplatilo. Po soubojích u rohového praporku dobře sledoval míč Kráca a těsně před tím něž přešel míč do zamezí, nacentroval z těžké pozice před bránu. Hráči Bum baru předpokládali, že míč už nestihne a tak ani nebránili Baryho, který nehlídaný měl před sebou prázdnou bránu. Stav 1:0 byl vzpruhou pro další minuty a obrana TD fungovala velice dobře. Tedy do té doby než přišel rýchlý přechod do útoku. To míč potoval po pravé straně a rozhezení Dementi situaci nestihli pokrýt, následovala přihrávka po zemi do vápna, kde střílel osamocený hráč Bum baru. Adam vyběhl a po jeho zákroku skončil míč na tyči, ten se ale opět odrazil k útočníkovi, který bez problémů skóroval. Hra TD byla  i nadále koncentrovaná, ale narušovalo ji rychlé zbavování míče a nepřesnosti. To se ovšem nedalo říct o akci, kdy Adam dlouhým centrem našel přesně Baryho a ten šikovně hlavou usměrnil míč do protipohybu brankáře. Dementi zakončili první poločas za velmi příznivého stavu.

I druhý poločas se hrál v dobrém tempu a zápas všechny očividně bavil. Demence měla šanci vstřelit uklidňující gól a do šancí se dostávala. Nejdřív se neprosadil Blážin, který po pěkném průniku těsně minul. Do dalších příležitostí se dostal Bary,  hned několikrát ze slibných pozic ale hlavou minul branku. Soupeře ale Dementi dalším gólem nezlomili a Bum bar hrozil ze všeho z čeho se dalo. Obrana TD fungovala velmi pružně a situace zvládala až do doby, kdy opět přišel rychlý brejk a Dementi ho nezachytili. Opět směřovala přihrávka na hranici vápna, kde byl nikým neobsazený hráč. Ten souboj s Adamem se štěstím vyhrál. Na tvrdou střelu brankář reagoval, ale konečky prstů ji nedokázal vytlačit mimo tři tyče. Za stavu 2:2 se zdálo, že už se zápas jen dohraje. 10 minut před koncem ale přišel trest v podobě třetího gólu v síti TD. Bránící hráči se soustředili na míč leticí na penaltu a zapoměli na volného hráče na vzdálenější tyči, ke kterému se míč se štěstím odrazil. Na toho čekala prázdná branka a  přesunující se Adam. Toho se pěknou kličkou do protipohybu zbavil a pohodlně poslal Bum bar do vedení. Dementi vrhli vše do útoku a snažili se o zvrat. Do dobrých pozic se dostal Voky a Blážin, ani jednou ale nedókázali val před bránou překonat. Blížil se konec a přišla pěkná kombinace, na jejímž konci byl nečekaně Slejdy, který běžel sám na brankáře. Jeho rychlost ale nebyla dostatečná a tak ho těsně před vápnem stihl soupeř ještě faulovat. Řízek k přesné rozehrávce a přehledu na hřišti přidal i taktickou podporu při standardce. Tak se osvědčila, protože po Baryho střele byl před prázdnou bránou Pafka a nemílil se. Poslední 3 minuty už byly spíš hektické a nepřesné a tak zápas skončil zaslouženou remízou.
 
Těžká Demence předvedla dobrý výkon v prvním zápase a vzhledem k průběhu utkání si odvezla spravedlivý bod. Hráči odvedli dobré individuální výkony a pokud se více zaměří i na týmové pojetí hry, čeká je všechny zajímavá sezóna plná skvělých zápasů
 
 
Výsledek: TD vs Bum bar PV B     3:3
Góly : Bary 2x, Pafka

 

2. kolo TD vs. Borusia Dortšpunt B...............3:4

09.04.2014 07:58
Kdy: 04.04.2014, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Borusia Dortšpunt B 

Ve druhém kole na Pražačce se sešla Těžká Demence v sestavě : Adam, Medvěd, Voky, Řízek, Ondrinho, Pafka, Kráca a Blážin.


Zápas poznamenala situace hned v první minutě. Po nedorozumění Adama s Ondrinhem se dostal k míči soupeř, následovala řada odrazů a soubojů na které obrana nemohla reagovat a po přetlačované poblíž vápna se před Adamem zjevil útočník a vstřelil první gól. TD tak utržila laciný gól, ale měla celý zápas na to, pokusit se srovnat krok. Těžká Demence se oproti minulé sezóně nezaměřuje jen na defenzivu a snaží se hru tvořit směrem dopředu a tlačit na soupeře, nejinak tomu bylo i v prvním poločase. Většina soubojů se konala ve středu hřiště a Dementi tam byli Borusii vyrovnaným soupeřem. Rozdíl nastával v další fázi hry, Demence se snažila o přiblížení k bráně a zakončení, ale přes organizovanou obranu se nedostávala ani k jednomu. V nebezpečných prostorech se pohybovala jen sporadicky a ze zakončení stála za zmínku jen Blážinova střela ze střední vzdálenosti, která postrádala přesnost. Pravý opak oproti tomu byla hra Borusie. Ta se díky kombinacím a rychlým brejkům dotávala do nebezpečných situací často. Obrana se snažila co mohla, ale se šikovnými a rychlými útočníky měla práce až nad hlavu. Borusia často zakončovala ze střední vzdálenosti a nechyběly ani průniky před bránu. První samostaný průnik vyřešil brankář TD výběhem. Poté se ale kolem Vokouna prohnal další hráč a z úhlu bez přípravy Adama prostřelil. TD se snažila hrát vyrovnanou partii a bojovnost se jí nedala upřít. Z té vyplynula také největší šance prvního poločasu, ale z přímeho kopu po faulu mířil Kráca těsně vedle šibenice. Živo ale bylo hlavně před brankou Těžké Demence. Totožná situace jako u druhého gólu skončila tentokrát pouze na tyči. Draví hráči Borusie Dortšpunt si nebrali servítky ani při střelbě a několikrát pálili opravdu tvrdě. To, že je nutné se pohybovat v okolí vápna a pokušet se o zakončení, všem názorně předvedl Pafka. Po vyhraném souboji na hranici pokutového uzemí vystřelil, jeho střela ale byla zblokována a volný míč se rozhodl rázně odkopnout obránce. Pafka šikovně nastavil nohu a po odrazu od ní němel brankář šanci reagovat. Stav 2:1 těsně před poločasem byl pro TD nadějí, ta ale pohasla v zápětí. V podstatě po rozehrání Voky nezachytil náběh rychlého útočníka a ten těsně před Adamem uklidil míč k tyči. Poločasový výsledek nebyl dobrý a Dementi se rozhodli, že v tuto chvíli začít bránit je pozdě.

 

Do druhého poločasu vstoupili aktivně a soupeř naopak velmi vlažně a možná až lajdácky. Výsledkem toho byly dobré náběhy a konečně pohyb v nebezpečných prostorech. Takového prostoru opět využil Pafka a na hranici brankoviště si posunul míč na levačku. Že uvnitř pokutovéhu území je nebezpečná i ne zrovna vydařená střela se opět potvrdilo. Brankář nestihl z blízkosti dobře reagovat a stav byl rázem 3:2. To Dementy nabudilo a bojovali o každý metr prostoru. Medvěd, Voky a Řízek sváděli v obraně těžké souboje a posílali míče dopředu. Za jedním takovým se sprintem vydal Blážin, nikdo jeho náběh nezachytil a tak se jen čekalo, zda bude u míče dřív on nebo brankář. O půlkrok to stihl dobře hrající Blážin a lehkým posunutím míče mezi nohy brankáře, nasměřoval Demenci k vyrovnání. Stav 3:3 byl příjemným překvapením, ale bohužel opět probudil hráče Borusie z letargie. Těch bylo rázem plné hřiště a jejich rychlost a kombinace TD jen těžko bránila. Aktivita soupeře navíc zavinila i řadu nepřesností a tak se rohy, střely a vůbec šance začly množit. Při prvním průniku 2 na 1 ještě zakončení postrádalo razanci a skončilo na Adamových rukavicích. Další rohy už ale byly velmi nebezpečné. Při přímém kopu míč vyrážel opět brankář Demence a následný zákrok špičkou nohy před hráčem, který střílel do prázdné brány, byl spíše dílem náhody. Demence se pokoušela alespoň o zakončení z dálky, to ale vesměs postrádalo přesnost. Zaslouženou výhru si Borusia urvala po jednom z rohů. Odražený míč putoval po vápně až k útočníkovi, ktarý se bleskurychle uvolnil a z blízka tvrdě vystřelil. Po odrazu od tyče do Medvědova obličeje, nemohl míč skončit jinde než v bráně. Následný pokus o tlak byl spíš hektický a Těžká Demence si z Pražačky odvezla zaslouženou porážku.

TD se pokusila hrát otevřený fotbal se zdatným soupeřem. Výsledek neskončil špatně, ale hra hlavně v útočné fázi, počet šancí a nebezpečnost obou týmu byla vypovídající. 7 inkasovaných gólů za dva zápasy je dost a k dobré bojovnosti se bude muset přidat i dobrá obrana, protože vyhrávat gólové přestřelky Demence nikdy neuměla.

 

Výsledek: TD vs Borusia Dortšpunt B 3:4
Góly : Pafka 2x, Blážin

 

3. kolo TD vs Youngsters FC.....................1:4

14.04.2014 10:47
Kdy: 11.04.2014, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Youngsters FC 
 
Příjemný páteční podvečer a zápas o důležité body zažila tato sestava: Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Bary, Pafka, Ondrinho, Řízek, Blážin a Kráca.
Pouze jeden bod v tabulce pravdy nebyl žádnou hitparádou a tak šla Těžká Demence do zápasu s velkým očekáváním. Soupeř byl dokonce bez bodu a tak se hráči v bíločerných dresech rozhodli, že obranou taktiku z loňské sezóny nahradí tvorbou hry a kombinačním fotbalem. I když souopeř vypadal, že by se s ním dal hrát vyrovnaný souboj, skutečnost byla jiná.

TD se snažila hru kontrolovat a tvořit. Soupeř stál organizovaně na vlastní půlce a čekal na příležitost zaútočit. Demence se snažila rozehrávat už od vlastní brány a dostat se do blízkosti soupeřovi branky kombinací. Ta ovšem velmi často vůbec nevycházela a leckdy se nedostala ani z vlastní půlky. Když už míč směřoval na jednoho z osamocených útočníků, tak ten stál zády k bráně a buď míč vůbec nezpracoval a nebo o něj přišel. Soupeř chytře čekal a získával míče buď z nepřesností a nebo dobrým napadáním. Následné útoky do naprosto otevřené obrany byly velmi nebezpečné. Dva stojící obránci proti technicky a rychlostně dobře vybaveným útočníkům, kteří byli v náběhu a často v přesile, neměli mnoho šancí. Hráče, které bylo naopak potřeba zdvojovat a důsledně bránit, se pokoušela zastavit obrana v oslabení. Netrvalo dlouho a přišli velké šance. V úvodu tvrdá střela těsně z poza vápna, následovaly dva samostantné průniky na Adama, nebezpečná hlavička z autu, tyč po dalším průniku mezi obránce, tvrdé zakončení z penalty a obrovská šance v závěru po rohu, kdy stál hráč opět uplně sám před brankářem. Žádná z těchto velkých šancí gólem neskončila. Ať už to bylo díky brankáři, obraně a nebo štěstí. I tak ale Těžká Demence 2x inkasovala. Poprvé se dravý útočník protlačil přes Koťáka a sám před Adamem volil střelu. První pokus brankář zneškodnil, ale dorážku mít nemohl. Druhý gól padl po nedorozumění v obraně, kdy hodně vysunutě hrající Těžká Demence, nepokryla volného hráče a ten už od půlky postupoval sám na bránu a uklidil míč na zadní tyč. TD se snažila také o útok, ale kombinační pokusy byly často nepřesné nebo pomalé. Nejvíce nebezpečí tedy vznikalo po standardních situacích a to když pálil Pafka z voleje a netrefil bránu a nebo při šanci Baryho, proti kterému se vyznamenal brankář. Ze strany TD to bylo ale zoufale málo a poločasový výsledek byl ještě milosrdný.

Jestli někdo čekal ve druhém poločase zlepšení, tak byl zklamán. Ihned v úvodu, kdy se Dementi i když měli míč pod kontrolou, ani nedostali přes první bránící hráče, přišly dvě velké gólovky. Zakončení proti samotnému útočníkovi i tvrdou střelu z vápna Adam zlikvidoval. Obrana se snažila důrazem hráče pokrýt a často se jim to dařilo, ovšem při počtu průniků ani nešlo všechny zastavit. Brankář TD se už hlavně specializoval na včasné výběhy a aby byl u míče dřív než osamocený nabíhající útočník. Demence se snažila i v útoku, ale kvlitně postavená obrana nedopřávala hráčům TD moc šancí. Přesto přišla pětiminutovka, kdy Demence soupeře zatlačila a dostala se k několika zakončením. Po pěkné akci měl jedno z nich na svědomí Bary, který z hranice pokutového území prostřelil brankáře. Snížení bylo povzbuzením do dalších minut, nebo lépe řečeno minuty. To Demence zahrávala rohový kop. Bary jako poslední hráč, pár metrů před vápnem, přehlédl presujícího hráče a místo střely následovala šance, kdy běželi dva útočníci na nikoho. Vstřelit branku bylo povinností. Stav byl 3:1 a frustrace se na hřišti projevovala v podobě tvrdých zakroků. Demence se dostala ještě  do dvou slibných situací. Bohužel při šanci Pafky se předvedl brankář a Kotě ve slibné situaci ani míč netrefil. Jinak TD ale spíš tápala a soupeře nepřehrávala, jak měla původně v plánu. Řada útočných pokusů končila v autu dřív než vůbec začala a soupeř byl dál nebezpečnější a tvořil si jednu šanci za druhou. Brankář a obrana TD nedostali vydechnout. Další obrovská šance vznikla opět díky situaci kdy šel na Adama sám útočník. Oba se střetli daleko před vápnem a brankář TD se nenechal překonat ani z následné dorážky. Tlak ale pokračoval dál a Dementi měli opět štěstí, když tvrdá rána orazítkovala pouze tyč. Hráči Youngsters FC ale byli schopni dávat góly jen ze situací, které ani nešlo nedat. Taková přišla po zbytečném faulu v blízkosti vápna. Následně rozehraný přímák a situace dvou samotných hráčů před brankářem byla opět neřešitelná. To byla poslední tečka za utkáním, které mělo jeden nebo druhý tým odrazit od pásma sestupu.
 
Těžká Demence má za sebou nepovedené utkání a při skóre 7: 11 už obdržela 50% gólů, které obdrřela za celou minulou sezónu. Ukazuje se, že technická, taktická a fyzická kvalita soupeřů je na takové úrovni, že hrát se soupeři otevřený fotbal na " férovku " nikam moc nevede. Při propadu v útočné fázi a ponechání volného středu hřiště je, vzhledem k počtu šancí a hlavně gólů, čekání na debakl. Pokud bude dávat TD soupeřům příležitosti ke vstřelení tolika gólů (a že je reálně dává), bude muset vstřelit branek víc než soupeř aby uspěla a to už se tak reálně nejeví.
Nicméně celá Těžká Demence ví, že i proti silným a silnějším mužstvům se dá hrát i vyhrát, ale stojí to práci, nasazení, vhodnou taktiku a disciplínu. Doufejme, že příště to bude lepší a přijdou další body k prozatimnímu jednomu.
 
Výsledek: TD vs Youngsters FC 1:4
Góly : Bary

 

4. kolo TD vs. Dynamo UK...................1:2

23.04.2014 14:07
Kdy: 21.04.2014, 17:30
Kde: Pražačka
Soupeř: Dynamo UK
 
Špatný start do sezóny a umístění na chvostu tabulky se snažila změnit tato sestava: Adam, Medvěd, Kotě, Voky, Bary, Ondrinho, Řízek, Blážin a Kráca.
Po minulém utkání se Dementi chtěli pokusit zlepšit hru a hlavně defenzivní fázi.

Od začátku byl ale lepší soupeř, který měl hned zkraje gólovou šanci. Z rohového kopu se ke střele z vápna dostal hráč Dynama. Proti jeho dělovce byl ale brankář TD dobře postavený. To, že budou standardní situace alfou a omegou úspěchu, tedy naznačila už první šance. Hráči Dynama UK byli na hřiští živější, důraznější a celkově rychlejší. Těžka Demece ale zlepšila obranu a  houževnatý soupeř se těžko dostával do vyložených šancí. Všechny podařené útoky se dařilo obraně nebo brankáři likvidovat. Do vedení i do sedla poslala Demence soupeře sama svojí nedůsledností. První gól padl po autu, který se vhazoval v blízkosti branky Demence. Nabíhajícího hráče Řízek nechal bez povšimnutí a ten osamocený ve vápně usměrnil prudký míč hlavou za Adamova záda. TD se ale předvedla i v útoku, kombinační akce sice příliš úspěchů neslavily, ale z dobrého napadání si gólovku připravili aktivní Ondrinho a Blážin. Z jejich napadání se dostali až do nepřehledné sitace, kdy každý z nich zakončoval z bezprostřední blízkosti, ani jeden ovšem míč do brány protlačit nedokázal. Druhá gólová šance následovala po přímém kopu. Medvědovu dělovku z půlky brankář jen vyrazil před sebe a z následných zakončení ovšem vyšli vítězně blokující obránci. Dynamo bylo nadále nebezpečné a množily se rohy, auty a také fauly v blízkosti brány Těžké Demence. Velké přiležitosti přišly právě z rohu, respektive autu, kdy nepokrytí hráči hlavičkovali na zadní tyči. Při první situaci nemělo zakončení dostatečnou razanci a při druhém se dobře přemístil Adam. Gól na 2:0 padl po jednom z přímích kopů, který se odehrával kousek před vápnem. Tři hráči ve zdi dávali možnost velkého operačního prostoru pro střelce. Ten našel u tyče nehlídaného hráče a ten se štěstím z těsné blízkosti brankáře TD překonal.  Demence ještě předvedla několik slibných rohů do poločasu, ale žádnou gólovou šanci.

Druhý poločas byl z počátku plně v režiji Dynama UK. Soupeř tvořil hru a využíval nepřesností ve hře Těžké Demence. Útoky byly rychlé, důrazné a hlavně zakončované. Soupeři nedělalo problém se pustit do soubojů 1 na 1 a dostávat se do přečíslení. Obrana Dementů ale fungovala velice dobře a dlouho odolávala. Největší problémy měla opět při standardních situacích. Po jednom z rohů netrefil soupeřův hráč odkrytou bránu. Z přímého kopu prošel míč mezi hráči ve zdi a orazítkoval tyč. Další střelu k tyči vykopl brankař nohou a při střetu jeden na jednoho dostal míč mimo tři tyče dokonce hlavou. TD se ve předu snažila něco vymyslet, ale spousta nepřesností končila snahy už v zárodku. Jedinou šanci tak měl jen Bary, který ale v dobré pozici před bránou Krácův aut minul. Bylo ale asi 10 minut dokonce a dobře hrající Ondrinho se objevil za obranou Dynama. Bary mu hodil míč z autu a Ondrinho si jedním dotekem těžký míč dobře zpracoval a posunul si ho dovnitř vápna. Tam se protisměrnou kličkou zbavil obránce a prostřelil brankáře. Stav 1:2 a dost času na srovnání. Soupeř trochu znervózněl a dal Demenci příležitost vytvořit si tlak. Jednou dokonce nebylo daleko gólu, ale v závaru před bránou Blážin ani Ondrinho nedokázali skórovat a brankář je vychytal. TD hru ještě více otevřela a tak nabízela další šance soupeři. Dynamo nastřelilo ještě jednu tyč a když ve vyložené šanci nedokázal utočník prostřelit obranný val, který vytvořil Adam s Medvědem, skončil zápas nejtěsnějším rozdílem 1:2.
 
Těžká Demence předvedla povedenější zápas než před týdnem. Hlavně obrana pracovala daleko lépe a také obdržený počet gólů dával až do závěru šanci na bodový zisk. Ten ovšem i po čtyřech zápasech zůstává na hodnotě 1 a TD se tak už v první polovině sezóny hraje o záchranu. Soupeř si ale vítězství zasloužil, jeho kvalita, odvaha i nasazení byly na vyšší úrovni a dalo by se říct, že celý zápas hru kontroloval.
 
 
Výsledek: TD vs Dynamo UK 1:2
Góly : Ondrinho

 

5. kolo TD vs. Havri Havri..............1:2

28.04.2014 08:13

Po dlouhé době, jsem mohl sledovat zápolení TD se čtvrtou ligou, konkrétně s týmem Havri Havri. Ale tragikomedie, která byla viděna na hřišti Pražačky se nehraje ani v Národním divadle. TD začala bez posily Řízka, obránce Koťáka a kapitána Pafky, kterého zastoupil Bary, no ale to ještě netušil, v jakém utkání svůj tým povede. Unavený fotbal vedený celkem v režii TD, netrval dlouho. Po výpadu Medvěda u pravé lajny a následném faulu si Bary postavil balon a střelou ve výšce kolen nasadil Medvědovi jesle a rozvlnil síť. A to byl konec všeho pěkného v tomto zápase.

 

Slaďas si za taktický faul na půli hřiště, zakončený oboustranným úsměvem, vykoledoval žlutou kartu, za zmaření šance...nu dobrá. Následoval dlouhý balón do vápna, Adam ho vyboxoval, ale probíhající útočník HH výskokem trefil brankáře TD kolenem do obličeje a totálně ho knokautoval. Na první pohled bylo v krvavé tváři zmítajícího se brankáře vidět, že má zlomený nos. Hloupost útočníka HH nezná mezí, takhle se prostě Hanspaulka nehraje! Hráči jdou druhý den do práce, nikdo se nechce zranit. Brankáře TD ale zítra v práci nikdo nenajde, protože vyšetření prokázalo nejen zlomeninu nosu, ale i vnitřní strany podočnicového oblouku. Zítra operatér rozhodne, zda bude třeba operace v celkové narkóze. Rehabilitace je šest týdnů, pro gólmana tedy asi skončila i sezona. Jaký údiv ve mě vzbudilo neposouzení a nepotrestání tohoto asi nechtěného, ale hrozného zákroku, jako faulu. Situace na hřišti byla strašná. V hráčích pěnila krev, ale dohady vznikly jen kvůli neodpískání zákroku, ne pro něj samotný. Sudí si zadělali na velké problémy, výčet špatně posouzených situací by byl dlouhý a nudný. V brance se celkem jistě pohyboval Kráca, ale kat týmu HH proběhl po lajně a ... prostřelil. Kráca posílal z brány dlouhé a přesné balony, jeden z nich zpracovával Slaďas, ale šlapák pod jeho chatrné koleno si vysloužil nějaký ten vulgarismus a jinak z toho zase nic nebylo. A ono světe div se, dostal druhou žlutou a tedy červenou. Nebudu popisovat výbuchy jednotlivých hráčů, ale emoce byly nezadržitelné. Nakonec sice na namítání TD dostal faulující hráč za šlapák žlutou kartu, ale TD byla na kolenou a ve čtyřech... ale bojovnost byla umocněna adrenalinem a tak zónové bránění bylo hradbou pro Havříky, kteří si s mužem na víc nevěděli rady. Byl to právě Bary kdo dobře organizoval obranu TD když to nejvíce potřebovala. Ani tak jednomu útoku neodolala a inkasovala na smutných 1:2. Nebezpečnost výpadů TD, která dokázala ke konci zatlačit soupeře, sílila, ale útoky Ondrinha, Blážina i Medvěda, který před koncem trefil tyč neslavily žádný úspěch. Konečný hvizd odstartoval vlnu nevole a vzájemného slovního napadání mezi soupeři, i vůči rozhodčímu u sepisování zápisu. Vše tedy ukončila červená karta pro Krácu, který tu pravdu pro sudího opravdu trošičku přehnal.

 

Nejvíce mě šokovala skutečnost, že za nesportovní řeči jsou uděleny dvě červené karty a za zákrok na brankaře, který ho ohrozil při nejmenším na zdraví a vyřadil do konce sezony, vůbec nic!!!

 

TD má tedy problémů až nad hlavu, zraněný gólman, jeden bod na kontě, hráči v trestu...

 

Zbývá jen dodat, mnoho štěstí a hoši bojujte!!!

 

Váš Květoň Šajtle

 

6. kolo TD vs Lord Mayor Idiot..............2:2

05.05.2014 16:02
Kdy: 04.05.2014, 20:00
Kde: Pražačka
Soupeř: Lord Mayor Idiot
 
V šestém kole se po ztrátě tří hráčů z posledního utkání, sešla Těžká Demence takto: Paky, Medvěd, Kotě, Voky, Bary, Ondrinho, Řízek, Blážin a Pafka. Po zranění Adama v minulém zápase řešila TD otázku, koho postavit do brány. Volba padla na Pakyho, který je platným registrovaným hráčem Demence a v přípravě před sezónou plnil roli náhradního gólmana. Adam by měl chybět přibližně měsíc a tak bude mít Paky dost možností si zahrát.
 
 Utkání začalo velmi vlažně a oba týmy hrály hodně opatrně. Hrálo se hodně nepřesně a z počátku chybělo i tempo. Soupeři byli vyrovnaní a dal se očekávat tuhý boj. Těžká Demence opět solidně bránila a snažila se Pakymu jeho první start co nejvíce ulehčit. Soustředění na defenzivu ale Dementům vždy vyhovovalo a tak chodili do nebezpečných brejků. Po akci Řízka, který šikovně doplnil jednu z takových situací svou podporou útoku, padl i první gól. Řízek zatáhl míč po straně, uvolnil se a našel před bránou volného Ondrinha, který se nemýlil. Soupeř hrál ale houževnatě a dokázal vyhrávat osobní souboje a tím se přibližovat bráně na dostřel. Paky, který už si vyzkoušel první zákroky byl ale překonám nechytatelně. Obrana totiž nezachytila jeden z rychlých průniků a křižnou přihrávku, vracející se Ondrinho, ve sprintu trefil tak smolně, že z vápna poslal míč pod břevno vlastní branky. Hra se dál pohybovala hlavně ve středu hřiště a bylo v ní plno nepřesností. Soupeř se snažil tlačit a to vyhovovalo hře TD. Po získaném míči ve středu pole krásně uvolnil Ondrinho Blážina a ten si sám před gólmanem počínal tak, jak si správný útočník počínat má a chladnokrevně proměnil. TD mohla dokonce náskok i zvýšit, ale Bary ve velké šanci z hranice pokutového území mířil nad. Když už se zdálo, že TD půjde do druhého poločasu s výhodou jednoho gólu, přišla jedna z akcí, kdy se ani trojici bránících hráčů nepodařilo zastavit soupeře s míčem. Ten za hranicí vápna vystřelil a trefil bránícího hráče. Míč se smolně odrazil do strany k volnému soupeři,ten využil Pakyho postavení proti prvnímu střelci a do odkryté brány skóroval.

Druhý poločas už tolik vyrovnanou hru nepřinášel. Lordi začali být v útoku důslednější a hned taky přišly šance. První velkou zlikvidoval Paky, který včas vyběhl proti samotnému útočníkovi a šanci zneškodnil. Obrana Dementů hrála pod tlakem a při hlavičce po autu, které orazítkovala břevno, měla i hodně štěstí. V tu chvíli se předvedl Paky, který ukázal několik dobrý zákroků a držel šance na bodový zisk pořád vysoko. Brejkových situací už pro TD nebylo tolik, ale zato byly vždy hodně nebezpečné. Jak zahodit velkou gólovou šanci předvedli společně Pafka a Bary, kdy ani jeden z nich ve výborné pozici nedokázal pálit jinam než do brankáře. Velmi aktivní Blážin přitahoval ve středu hřiště míče jako magnet a rozdával je dál. Jedna z těchto situací po ose Blážin, Ondrinho a Bary vyústila v sólový průnik posledně jmenovaného. Ten ale ve vyložené šanci opět nedokázal proměnit. Lordi byli ale lepším týmem a šancí si vypracovali víc. Těžká Demence za přispění obrany, Pakyho a štěstí všechny přežila. Ještě jednou zazvonilo břevno branky Těžké Demence a to když se ze střední vzdálenosti do míče opřel jeden ze soupeřů. TD dokonce mohla strhnout vítězství na svou stranu, ale evergreenem druhého poločasu byly zahozené šance a tak i Řízek svojí loženku zazdil. Remíza 2:2 byla asi logickým vyústěním zápasu a s bodem by měly být spokojeni oba týmy.
 
Těžká Demence si vyzkoušela, že hrát na brejky lze. Vyzkoušela si, že není nutné soupeře přehrávat, ale hrát důsledně a účelně. Škoda neproměněných šancí., 2 body by v cestě k záchraně byly důležité, ale stejně tak mohli Dementi skončit i bez bodu. Nezbývá tak, než se pustit do dalšího utkání a pokusit se urvat body i tam.
 
 
 
Výsledek: TD vs Lord Mayor Idiot 2:2
Góly : Ondrinho, Blážin

 

7. kolo TD vs Zimbru Olymp A..................2:7

12.05.2014 13:17
Kdy: 11.05.2014, 16:00
Kde: Běchovice
Soupeř: Zimbru Olymp A 
Důležité body v boji o záchranu se s prvním týmem tabulky pokusila tato sestava: Paky, Medvěd, Kotě, Voky, Bary, Ondrinho a Pafka.
 
Od začátku se hrálo velice pohledné utkání. Soupeř disponoval rychlými a pohyblivými hráči nevelkého vzrůstu a Těžká Demence zase hrála obětavě,důrazně a jednoduše. Hra byla vyrovnaná a první velkou šanci si vytvořila TD. Po pěkné kombinaci se do sólovéhu úniku dostal Bary, sám proti brankáři ale potvrdil, že se mu smůla lepí na kopačky a nedal. Demence dobře bránila a nekomplikovala si život složitou hrou. Soupeř hrál rychle, jeho narážečky ale Dementi dobře zachytávali. Hlavním problémem bylo bránění standardek, protože Olymp dokázal z každé zakončit. Štěstí ale stálo na straně TD a tak se také mohla radovat z prvního gólu. Ten zařídil Ondrinho, který byl v prvním poločase společně s Pafkou skutečně nebezpečný a hrál dobrý zápas. Gól nakonec vstřelil Bary, když do prázdné brány dorazil míč, který svým napadáním před odkrytou bránu srazil právě Ondra. TD následně přidala několik dalších zakončení a vzhledem k relativnímu klidu v obraně se zdálo, že by se mohlo bojovat o body. Před poločasem ale přišlo vyrovnání. Po pěkné kombinaci zůstal nepokrytý hráč na hranici vápna a přesnou střelou srovnal. I tak poločasový výsledek vypadal nadějně na boj o důležité body v druhém poločase.

Tato vidina měla ale dva zásadní problémy. Zaprvé, že do druhé půle nastoupil jiný Zimbru Olymp a za druhé, Těžká Demence nedokázala hrát stejně jako v prvním poločase. První tým tabulky ve druhém poločase zjevně přidal a jeho rychlé narážečky a schopnost pracovat s míčem dostávala Dementy pod velký tlak. Jedna z těchto situací vyplynula v gól na 2:1, kdy po jedné z narážeček z dobré pozice střílel hráč Olympu. TD se od té doby dostávala na dostřel bráně velice sporadicky a obrana nevěděla kam dřív. Místo zjednodušení hry i za cenu nic neříkajících odkopů se Dementi snažili kombinovat a neodevzdávat míče. Bohužel aktivní soupeř často míče získával z nepřesností a pouštěl se do smrtících útoků. Po další z pěkných akcí prostřelil Pakyho ze střední vzdálenosti soupeřův hráč a bylo to 3:1. Olymp v tu chvíli ožil a Těžké Demenci bylo v obraně velmi horko. Soupeř předváděl dobrý fotbal a hlavně zakončoval, krásné nůžky skončily na břevně a následná dorážka na tyči. Branková konstrukce zazvonila ještě asi dvakrát a několik šancí zlikvidoval Paky. Za Těžkou Demenci pálil jen Pafka z dobré pozice, ale jeho střela šla nad. Když po nepřehledné situaci zůstal Medvědovi ve vlastním vápně míč v náručí a kopala se penalta, vypadalo to s TD velice špatně. Tu ovšem Paky zlikvidoval a tak mohl dát šanci na dramatizaci utkání Ondrinhovi, který využil dalšího zaváhání v obraně Olympu, sebral obráncům míč a snížil na 3:2. Demence tak byla opět na dostřel a zápas vypadal pořád nadějně. Jediným problémem mělo být to, že víc toho Těžká Demence v zápase nepředvedla. Místy až drtivý tlak soupeře pokračoval a svou slabou pětiminutovku si vybral i Koťák, který nejdříve podcenil míč ve středu pole a zahrál nedůrazně, následovala rychlá kombinace a zakončení do odkryté brány. Soupeř hrál uvolněně a dál útočil. Byl to opět Kotě, který nezvládl zkontrolovat míč u lajny a nechal se obehrát. Výsledek byl naprosto stejný jako pár minut předem a stav byl rázem 5:2. V tu chvíli bylo po zápase a zatímco Olymp si zápas užíval, Dementi byli jako opaření. Šestý gól padnul po nepřesné rozehrávce Pakyho, Medvěd těžký míč nezvládl odehrát a soupeř měl situaci velmi jednoduchou.Útočná hra TD v tu chvíli vůbec neexistovala a útočné snažení končilo většinou dřív než začalo. Poslední gól padl po pěkném centru za obranu, který šikovně usměrnil hráč za Pakyho hlavou.
 
Výsledek 7:2 byl nejvyšší porážkou v sezóně. Nutno přiznat, že soupeř byl velmi dobrý a ve druhém poločase Těžkou Demenci jasně přehrával. Když se přidala určitá dávku smůly a ztráta koncenrace, tak bylo resumé jasné. Vidina záchrany se stává stále složitější a TD potřebuje nutně začít sbírat body. Ať už se to povede nebo ne, je důležité si i další zápas užíit a odehrát na maximum. Protože 4.liga se přece nehraje každý rok!!!

 
Výsledek: TD vs Zimbru Olymp A 2:7
Góly : Ondrinho, Bary

 

8. kolo TD vs. Sokol Vysočany B................0:5

19.05.2014 16:45
Kdy: 18.05.2014, 17:30
Kde: Zákostelní
Soupeř:Sokol Vysočany B
Šest statečných, přesně tolik hráčů se sešlo v důležitém boji o záchranu. Z celého širokého kádru zbylo jen těchto pár odvážných, kteří se za nepříznivého počasí prali za Těžkou Demenci : Paky, Medvěd, Kotě, Voky, Bary a Pafka.
 
Soupeř přišel v podstatě ve stejném početním složení jako TD. Měl sice jednoho hráče na střídání, toho ale téměř vůbec nevyužíval. Na těžkém terénu byl zápas z počátku vyrovnaný. První šanci měl sice Sokol, ale Paky dobře zakročil. Následovaly dlouhé minuty hry ve středu pole. Boj o každý míč, nepřesná kombinace a těžký terén, tak by se dalo shrnout počínání obou týmů v prvním poločase. TD se snažila hrát aktivně a hráči se vydávali k presinku. To ovšem způsobovalo, že byly řady Těžké Demence hodně rozházené a nekompaktní. Toho začal využívat Sokol, který byl v přechodové fázi lepší než TD a zahrozil několika střelami z velké vzdálenosti, které Paky kryl. První gól padl po střele Pafky, která se odrazila od bránícího hráče a vyslal tři protivníky do brejku proti jednomu obránci. Pěkně sehraný útok neměl šanci zastavit ani Medvěd ani Paky. TD se snažila hrát stále aktivně. Napadání ovšem dávalo spíš příležitosti soupeři než Dementům, kteří fakticky v prvním poločase neohrozili soupeřovu bránu.

Druhý poločas začal drobným tlakem TD, kdy několik autů směřovalo do prostoru brány. Bohužel ani z jednoho se šance neurodila. Zatímco útoky Těžké Demence končily ještě v zárodku vinou nepřesností a nebo pomalé kombinace, tak soupeř právě v těchto situacích slavil úspěch. I ze zdánlivě těžkých situací jeden na jednoho dokázal tvořit nebezpečné šance a zakončovat. Zatímco útoky Sokolu Vysočany dávaly smysl a byl nebezpečné, tak stejné situace na druhé straně byly bezradné a soupeř je jednoduše bránil. V druhém poločase se také kupily fauly a po jedné ze standardek byl stav 2:0. Přímí volný kop se odehrával z úhlu a přes jednočlennou zeď střelec nachytal Pakyho. Hra Těžké Demence v tu chvíli potřebovala řád, zatáhnout se na vlastní půlku a zkusit využít některé z chyb soupeře. Bohužel hra spíš připomínala chaos a každý sebemenší pokus o útočnou akci trestal soupeř nebezpečným protiútokem. Když z jednoho takového  prostřelil ze střední vzdálenosti Sokol brankáře TD potřetí, bylo o výsledku zápasu rozhodnuto.  Na hráčích Demence bylo vidět jak jim výsledek vadí a bojovnost a nasazení hrstce statečných nechyběla. Fotbalovější soupeř a frustrace z výsledku, ale nedávaly mnoho šancí do zbytku zápasu. Těžká Demence měla v tu chvíli na svém kontě dvě zajímavá zakončení v podobě Medvědovy a Baryho střely. Bohužel to bylo to jediné, co TD v zápase předvedla. Čtvrtý gól padl po nepochopitelné chybě v obraně. Při rohovém kopu měl soupeř dva hráče na své půlce a to znamenalo, že o jediné dva možné zakončovatele se hráči TD, kteří byli v přesile, bezproblému postarají. I tak se hráč z prvního doteku dostal k zakončení a Pakymu mezi nohama se štěstím vstřelil čtvrtý gól. V závěru následovaly dva průniky dva na jednoho. První Medvěd dokázal skluzem pěkně zneškodnit. Druhý ovšem skončil pátou brankou a debakl byl na světě.
 
I tak patří šestici hráčů Těžké Demence velký obdiv za to, že bojovali a rvali se o výsledek. Psychicky i fyzicky náročné utkání prohráli, ale i bez střídání a bez podpory svých spoluhráčů se snažili pro Těžkou Demenci vybojovat body. Vzhledem k tomu, že soupeř byl přímým konkurentem o záchranu, vypadáto s udržením ve 4. lize velice špatně. Největšími problémy ve hře TD je tradičně organizace hry a její důsledné dodržování. Nadále bylo vidět, že presink je spíš na škodu a šikovní soupeři dokážou do otevřené obrany útočit mnohem nebezpečněji než Těžká Demence. V podstatě nevytvoření si brankové příležitosti by asi mělo mít za důsledek zjednodušení ofenzivních akcí a zakončování i z větších vzdáleností a následný boj ve vápně. Určitě se TD nemusí bát zkusit tyto věci zapojovat do hry už nyní, protože stávajicí situace k tomu stejně směřuje.
TD čekají poslední tři zápasy sezóny a tak doufejme, že aspoň jedno vítězství přijde.
 
  

 
Výsledek: 5:0

Góly :

 

9. kolo TD vs. Bohemia Roztyly.............1:2

27.05.2014 15:04
Kdy: 23.05.2014, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Bohemia Roztyly
V těžké situaci se ocitla Těžká Demence, protože pouze bodový zisk v 9.kole dával naději na záchranu ve 4. lize. Druhou nejhorší obranu a druhý nejhorší útok ve skupině se pokusila vylepšit táto sestava: Kráca, Medvěd, Voky, Kotě, Bary, Pafka a Ondrinho.
 
S Krácou v bráně začala TD velmi aktivně a už po pár minutách mohl otevřít skóre Ondrinho. Těžký centr od Baryho bohužel nedokázal dokonale trefit. Demence hrála sebevědomě, odvážně a přesto v obraně důsledně a aktivně. Nově utvořená útočná dvojice Bary - Ondrinho fungovala výborně a za podpory Pafky se dostávala do nebezpečných situací. Dementi byli po dlouhé době v útoku skutečně nebezpeční a jedna ze spoluprací, nově sestavené ofenzivy, také skončila gólem. Baryho nabídku z autu zužitkoval Ondrinho a TD zaslouženě vedla. Bojovní útočníci Těžké Demence dokázali vybojovat hodně z nakopávaných míčů a dostávali se do zakončení. Naopak Medvěd, Voky a Kotě plnili to co obrana má a odráželi útoky Roztylských hráčů. Pokud se hráči Bohemie dostali do zakončení, stál proti nim Kráca, který se nenechal ničím překvapit. První půle byla ale v režii Demence a ta zaslouženě v poločase vedla 1:0.

Druhý poločas začal stejně jako skončil první. Demence se snažila diktovat hru a dostávala se do šancí. Po řadě faulů zahrávala několik standardek, které ale po hříchu ke gólu nevedly. Své šance dostal i soupeř a to vždy po rozehrání autu nebo rohu. Dvakrát dokonce ze závarů za Krácou zvonila tyč, ale to hlavní se odehrávalo před bránou Bohemie. Tam se totiž odehrával festival zahozených šancí. Bary, stejně jako v prvním poločase, opět nedokázal proměnit sólový průnik a stejně tak ho napodobili jeho spoluhráči. V gólových příležitostech a jejich zahazování se postupně " předháněli" Ondrinho, Kotě i Pafka. To, že 14 vstřelených gólů celkem není náhoda, dokazovala TD každým útokem. Když se nejednalo o nepřesné zakončení, tak hráčům před prázdnou bránou přeskočil míč kopačku a nebo zkrátka pálili do brankáře. A jak fotbalová logika velí? " Nedáš - dostaneš"!!! Obrana pracovala spolehlivě a všichni čekali na uklidňující gól. Jenže přišla 50.minuta a autové vhazování do vápna. Kráca netrefil míč a za ním stojící hráč i se štěstím dopravil míč do sítě. To byla rána pro Demenci, ale nezbývalo nic jiného než sitauci zvládnout. Jenže neuběhla ani minuta hry a přišla střela ze střední vzdálenosti, kterou brankář TD vyrazil. V naprosté blízkosti se v tu chvíli pohyboval Medvěd s nabíhajícím útočníkem. Reagovat na vyražený míč bohužel nešlo a ten se od Medvědovy holeně odrazil přímo do brány. Nezasloužené vedení soupeře poslalo TD do kolen. Ta ztratila dobře rozehraný zápas ve dvou minutách a na hřišti se v tu chvíli hledala. Přišel závěrečný tlak, ale ten je vždy do určité míry dílem náhody. Žádný gól už nepadl a v boji posledního s předposledním slavila Bohemia Rotyly cenou, leč nezaslouženou výhru. Utkání přesně odpovídalo průběhu celé sezóny a když už přišel kýžený zlepšený výkon, tak Dementi dojeli na malou produktivitu.
 
Bohužel tímto je osud TD zpečetěn a ve zbývajících dvou zápasech půjde o čest a zahrát si dobrý fotbal, protože Dementi se budou na podzim hlásit v 5.lize. I tak je nutné ale zapracovat na střílení branek. Dementi vstřelili za posledních 7 zápasů 8 branek!!! Takový "útočný festival" ulehčuje situaci každému soupeři a hlavně znemožňuje realný zisk bodů a to ať už ve 4., 5., 1. nebo 8.lize.
 
 
 
Výsledek: TD vs Bohemia Roztyly 1:2
Góly : Ondrinho

 

10. kolo TD vs. Améby AFC A.............1:2

03.06.2014 15:51
Kdy: 30.05.2014, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Améby AFC A
Rekonvalescence brankařské jedničky trvala 5 týdnů a proto až v 10. kole se mohla TD spolehnout na prověřenou spolupráci s Adamem. Demence hraje o čest a také o první vítězství, o které se pokoušela tato sestava: Adam, Medvěd, Kotě, Voky, Kráca, Pafka a Ondrinho.
 
Zápas začal ve vlažném tempu. Améby potřebovaly naplno bodovat aby si udrželi šanci na záchranu a proto byly od počátku nervóznější. Těžká Demence standardně podávala velmi dobrý výkon v obraně a celá defenzivní činnost, podporována ofenzivními hráči, byla velmi kvalitní. Pokud se soupeř dostal k zakončení, většinou ze střední vzdálenosti, tak jeho pokusy končily v rukavicích navrátilce do sestavy. Slabou stránkou hry Dementů byla opět ofenziva. Útočné akce byly spíše vyjímkou a tak mohla TD být nebezpečná jen z dlouhých nákopů, které se Adamovi dařilo posílat do nebezpečného prostoru. O to větším překvapením bylo, když se Demence ujmula vedení. Dlouhý aut si zády k bráně převzal Ondrinho, míč si asi přilepil ke kopačkám, protože jeho průnik obranou byl ukázkový. Sám před brankářem se nemýlil. Všichni tři neplatící diváci tak mohli sledovat vyrovnané utkání, kde více šancí měly Améby. TD ale měla skvělou obranu, štestí při tyčce a brankáře, který se prozatím nenechal ničím zaskočit. Poločas tak skončil 1:0 a Dementi se právem mohli domnívat, že úspěch v utkání je hodně reálný.

Druhý poločas začal tak, jak první skončil. Améby se snažily tvořit, TD dobře bránila. Všichni kdo si mysleli, že počet vstřelených gólů Dementního souboru je nespravedlivý, museli uznat, že s takovou útočnou impotencí se nic jiného čekat prostě nedá. Útočné akce končily už v zárodku, kombinace postrádali účelnost a k zakončení docházelo zcela vyjímečně. Čas ale plynul a stav byl stále 1:0,  místo toho aby se Demence soustředila na obranu, hrála hodně vysunutě. Hráčům docházely síly a Améby dostávaly prostor k přečíslení. Rázem byl obraz hry uplně jiný a jen díky neschopnosti soupeře, obětavosti vracejicích se hráčů a zákroků Adama se prozatím přečíslení neprojevila na skóre. I přes mohutné upozorňování se obraz hry TD neměnil. Útočníci propadali ve svých akcích a nebo napadali příliš vysoko. Stačila jedna přesná přihrávka, úspěšná klička ve středu hřiště a soupeř mohli jít 3 na 2 nebo 2 na 1. Po několika takovýchto neproměněných šancí ale přišla jedna, která se ujmula. Asi 7 minut před koncem přišlo přečíslení, které bylo zakončené přihrávkou uvnitř pokutového uzemí. Míč několikrát smolně změnil směr a zůstal k dispozici přesně mezi Adamem, Mevědem a útočníkem Améb. V krkolomné pozici k němu měl o trochu nejblíž Medvěd. Míč trefil tak smolně, že ideálně přeloboval bezmocného brankáře a bylo vyrovnáno. Jestli někdo čekal, že se Demence poučí a nebude pouštět soupeře dál do brejků, tak se mýlil. I přes minimum příležitosti ke vstřelení gólu se TD pokusila mač rozhodnout ve svůj prospěch. Výsledkem byly tři další brejky a poslední z nich, který se konal v poslední minutě, přerušil Kráca faulem na hranici pokutového úuzemí. 3 hráči ve zdi a přeplně vápno bylo samozřejmostí.  Následovala rozehrávka, faul na vybíhajícího Medvěda a střela skrz klubko hráčů. Míč Adam viděl až ve chvíli, kdy ho vyndaval ze sítě. Pískal se konec zápasu a hráči TD byli právem frustrováni ztrátou všech bodů v uplném závěru.
 
V minulé sezóně dokázala TD i proti mnohem silnějším soupeřům než byly Améby, vyhrávat. Řadu zápasů urvala na svou stranu tím nejtěsnějším rozdílem. 10. kolo a výsledek 1:2 byl už pátým utkáním, které TD prohrála o gól. To je trochu smůla. Ovšem smůla není to, že hned v šesti případech z deseti utkání nedókazala TD vstřelit víc než jeden gól. Ve výhru v takových zápasech nemůže doufat ani ten největší optimista. Dementi budou mít ještě jednu šanci na první vítězství v sezoně, tak doufejme, že v posledním zápase ho konečně urvou.
 
 
 
Výsledek: TD vs Améby AFC A 1:2
Góly : Ondrinho

 

11. kolo TD vs. Atomovej Brouk B..............1:3

24.06.2014 13:57
Kdy: 15.06.2014, 17:30
Kde: Pražačka
Soupeř: Atomovej brouk B
V posledním kole se hrálo o čest. Těžká Demence ale přistoupila k utkání tak jak přistoupila a nasadila jen tyto hráče: Adam, Medvěd, Voky, Bary a skoro Ondrinho.
 
V rozhodnuté sezóně se v posledním zápase sešli pouze čtyři hráči základní sestavy, kteří byli doplnění o skoro Ondrinha. Zbytek sestavy hrát nemohl nebo nechtěl z více či méně závažných důvodů. I tak se ale našli hráči, kterým nebyl osud TD lhostejný a chtěli dovést svůj tým k důstojnému zakončení sezóny.

To, že se bude povětšinou hrát na jednu bránu bylo od začátku jasné. Soupeř se snažil hru přesouvat ze strany na stranu a rychlými přihrávkami rozhýbat obranný val, který se velmi flexbilně přesouval. Demence i přes oslabení, měla v týmu své nejlépe fyzicky připravené hráče a ti byli schopni velmi dobře a obětavě bránit. Navíc se Bary s Vokym vydávali při každém náznaku brejku do útoku. Soupeř měl hodně příležitostí, které buď zlikvidovala skvělá obrana, Adam a nebo se štěstím končily mimo. Brankář TD měl mimo povinností na brankové čáře, také za úkol hledat dlouhými nákopy spoluhráče ve vápně a to s mu dařilo velmi dobře. Dementi přežili několik šancí soupeře a dokonce se mohli i ujmout vedení. Do šancí se dostal po nakopávaných míčích Bary a po pěkném pasu od Adama také Medvěd. Toho si obrana nevšímala, tak jak měla a urostlý obránce jim ukázal, že je to chyba. Těžký míč si pěkně zpracoval do běhu a pálil z úhlu. Bohužel štěstí měl v této situaci brankář. Brouci často zavírali Dementy před pokutovým územím jako v přesilovce a nastřelovali míče před bránu. Jedna z těchto akcí musela dřív nebo později skončit gólem a tak se také stalo. Nastřelený míč na zadní tyč uklízel útočník do prázdné brány. Stav 1:0 při počtu šancí nebyl špatný, ale hráči TD chtěli bojovat o body. Boj to byl tvrdý, vyčerpávající a na hranici možností. Těsně před poločasem přišla odměna v podobě vyrovnání. Jeden z mnoha Adamem nakopnutých míčů dostal do brány, po vyhraném souboji s brankářem, Bary. Vyrovnání vlilo unaveným Dementům krev do žil do druhého poločasu.

Soupeř hrál v přesile a rozhodně chtěl zápas vyhrát. Druhý poločas se odehrával výhradně před bránou Demence. Obrana hrála skvěle a spoustu střel dokázala zblokovat. Ty co prošly llikvidoval Adam ať už s větší nebo menší dávkou štěstí. Demence se dostávala k zakončení už jen ze standardních situací i tak se ale Medvěd, Bary i Voky dostali do slibných příležitostí.S postupem času tlak i nervozita soupeře sílily. Hráči TD už byli na pokraji sil a o to krutější byl gól, který padl asi 10 minut před koncem. Drtivý tlak a neustálé zakončování skončilo tak, jak muselo. První střelu z úhlu likvidoval Adam, odražený míč na středu napálil další hráč a blokoval Medvěd. Míč se odrazil na opačnou stranu vápna, kde opět z voleje pálil hráč, který bránu vůbec netrefil. Trefil ale spoluhráče, který stál uprostřed vápna a od toho se míč odrazil do prázdné brány. Pro vyčerpané Dementy to byla krutá rána. Pokusili se ještě něco směrem dopředu vymyslet, ale na víc než dva drobné závary už síly nestačily. Soupeř byl spokojený s vedením a zjednodušil hru. Při každé příležitosti střílel na bránu. Účinkování TD ve 4. lize bylo zakončeno gólem na 1:3. Jednu ze střel před bránou tečoval útočník a skóre uzavřel. Následně se už ani nerozehrávalo a sezóně byl konec.
 
Poslední utkání mělo hořkou příchuť slabé účasti . I tak se ale ukázalo, že žádný zápas není předem prohraný a ti ,kteří se rozhodli v posledním utkání nastoupit, předvedli skvělý výkon na hranici možností. Nasazení, důslednost a obětavost jsou atributy, které TD potřebuje a to přesně hráči předvedli. Za poslední zápas, který je stál hodně sil a který si bezezbytku všichni užili, jim patří pochvala a uznání.
 
V příštích dnech bude k dispozici opět hodnocení sezóny.
 
 
 
Výsledek: TD vs Atomovej brouk B  1:3
Góly : Bary

 

Výsledná tabulka, 4. liga, skupina F

Pořadí Název mužstva Odehrané zápasy Počet výher Počet remíz Počet proher Skóre Počet bodů
1. Zimbru Olymp A 11 9 1 1 50:19 19
2. Youngsters FC 11 8 1 2 45:30 17
3. Dynamo UK 11 7 1 3 42:30 15
4. Borussia Dortšpunt B 11 6 1 4 31:34 13
5. Bum bar PV B 11 4 4 3 32:23 12
6. Atomovej brouk B 11 5 1 5 34:33 11
7. Lord Mayor Idiot 11 4 2 5 35:36 10
8. Havri Havri 11 4 1 6 33:41 9
9. Bohemia Roztyly 11 4 1 6 32:38 9
10. Sokol Vysočany B 11 3 2 6 20:33 8
11. Améby AFC A 11 3 1 7 15:32 7
12. Těžká demence 11 0 2 9 16:36 2