Sezóna podzim 2013

27.03.2014 14:58

 

 

2. kolo TD vs. Hell´s Boys.......................1:2

16.09.2013 13:34
Kdy: 13.09.2013, 18:00
Kde: Zákostelní
Soupeř: Hell´s Boys
Dlouhé a netrpělivé očekávání prvního zápasu v historicky nejvyšší soutěži skončilo a Težká Demence vyběhla k utkání téměř v kompletní sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Paky, Bary, Pafka, Ondrinho a Blážin s Krácou. 
 
Nebylo na co čekat, pár okamžiků před výkopem dorazil zbytek týmu a mohl tedy začít podzimní kolotoč 4.ligy. Jestli ale někdo očekával zběsilé tempo, byl zklamán. Soupeř po porážce 1:6 v 1. kole hrál velmi opatrně a TD se očividně teprve seznamovala s terénem, nasazením a někteří dokonce i s míčem. 
 
Hell´s Boys hráli od první minuty z vlastní půlky,pečlivě bránili a čekali na svou šanci. Ta první přišla poměrně záhy. Koťák prohrál přetlačovanou o míč uvnitř pokutového území. Balón se odrazil před nepokrytého hráče, ten ale z bezprostřední blízkosti Adama neprostřelil. TD se hledala a od počátku se snažila najít recept na soupeře zakopaného na vlastní půlce. Kombinace silně vázla a rozehrávka z hloubky od vlástní brány nikam nevedla. Centrované míče létaly všude možně jen ne k adresátovi a individuálně se Demence ani prosadit nepokusila. Šance tak přišly buď ze standardních situací a nebo po chybách soupeře. První měl Medvěd, když si pěkně naběhl na dlouhý aut. V krkolomné pozici ale hlavičkoval jen do náruče brankáře. Následovala šance Pekelníků, pěkně zakombinovali a dostali se přes bránící hráče. Finální přihrávku na odkrytého útočníka však překazil Adam. Množil se počet rohů a z jednoho z nich Demence také inkasovala. Od rohového praporku putoval míč na střed za hranici vápna na volného hráče, ten z voleje pálil, tečováná střela se odrazila na zadní tyč, a tam stál trestuhodně osamocený útočník, střelec na nic nečekal a skákající mič z pěti metrů napálil. Adam prudkou střelu sice stihnul rukama srazit, ale jen do země a balón smolně doskákal za čáru. TD se hledala, těžko se prosazovala, přesto si ale gólovky vypracovala. Ve dvou obrovských šancích se objevil Kráca. Při prvním sólovém úniku na brankáře pálil jen do břevna a při druhé velké šanci se z dobré pozice uvnitř vápna vlastně ani k pořádné střele nedostal. Demence měla ještě několik hlavičkových příležitostí, ale bohužel ani jedna vážněji bránu neohrozila. Poločas tedy skončil neslavně. 
 
Optická aktivita a převaha Dementů pokračovala i v druhém dějství. TD měla ze začátku opět několik gólových šancí. Pálil Blážin, Bary dokonce se opakovala i šance jeden proti jednomu, ale nikdo z hráčů nedokázal úspěšně zakončit. Šance z úvodu druhého poločasu ale byly vlastně tím jediným, co TD předvedla. Obrana fungovala dobře, útočná hra ale silně vázla. Kombinace se nedařila a do zakončení se hráči TD dostávali míň a míň. Hell´s Boys hráli co jim stačilo a postupným otvíráním obrany Dementů si tvořili šance. První nastřelený míč na zadní tyči úplně volný hráč ještě do prázdné brány neuklidil, další šance ale už gólem skončila. Paky sváděl na hranici vápna souboj o míč, ten po tvrdém boji zůstal za touto dvojicí k dispozici. Nabíhající hráč z druhé vlny balón uvnitř vápna napálil na Adama, toho sice trefil, ale kulatý nesmysl se smolně odrazil do tyče a po čáře si to zamířil za protilehlou tyč. Blížil se konec a TD dál bojovala, bohužel většina jejich akcí končila ještě na půli nepřesnou přihrávkou a nebo ztrátou míče někde u rohového praporku. Při snaze o snížení nabídla TD soupeři velkou šanci, kdy na brankáře postupovali asi tři útočníci. Ten s balónem u nohy i zakončoval, ale Adama nepřekonal. Z protiútoku se konečně zaradovala TD a to když Kráca z brejku prostřelil ze strany brankáře. Do konce zbývalo ještě 5 minut, ale nic podstatného se už neodehrálo. Závěrečný tlak se nekonal a TD i přes územní převahu zápas prohrála.
 
Škoda odevzdaných dvou bodů, ale na zápase se projevila i nerozehranost a tíha prvního utkání. V příštím mači se výkon určitě o něco zlepší a celý tým si další zápas 4. ligy užije. 
 
Výsledek: Hell´s Boys  vs TD 2:1
Góly : Kráca

 

 

3. kolo Hodkovičky United FC vs. TD...............5:1

23.09.2013 10:37
Kdy: 20.09.2013, 17:45
Kde: Tempo
Soupeř: Hodkovičky United FC
 
Po střelecky nevydařeném úvodním kole si Těžká Demence chtěla vylepšit náladu na Tempu, kde nastoupila v sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Paky, Pafka, Ondrinho, Kráca a Blážin.
 
Po úvodním hvizdu bylo ihned jasné, že Dementy nečekání nic lehkého, soupeř od úvodu hrál velmi aktivně, důrazně a vzhledem k technickým schopnostem hráčů United, také efektivně. Obrana TD měla plné nohy, ruce i hlavy práce a hned od začátku byla v permanenci. První velkou příležitost měli hráči Hodkoviček asi ve 3. minutě, ránu k tyči Adam kryl. Bohužel to byla jen předzvěst toho, co se bude dít dál. TD byla zalezlá a soupeř začal aktivitu přetavovat v šance. Následovala tvrdá střela z úhlu, průniky po lajně a centry před bránu, které buď likvidovala obrana nebo Adam. První gól přišel po střele ze střední vzdálenosti. Hráč United napřáhl a jeho prudkou střelu tečoval náš bránící hráč. Míč Adam vyrazil jen na tyč, od té se odrazil před prázdnou bránu, kde nebyl široko daleko nikdo jiný než útočník Hodkoviček a situaci měl víc než lehkou. Dementi se v tu dobu na hřišti hledali. Soupeř hrál hodně vysunutě a nepřijemně presoval. Hra po zemi v podání Demence v podstatě neexistovala a dlouhé balóny se nedařily. Když už nějaký hledal útočníka přesně, tak zdatní obránci poměrně jednoduše přehrávali snažící se útočníky Těžké Demence. Soupeř byl dál lepší a chvílemi si vytvářel opravdu silný tlak. Hráči United pálili ze střední vzdálenosti, byli nebezpeční po rohových kopech, chodili do přečíslení a vytvářeli na obranu Demence velký tlak. Všechny šance, za přispění obrany a brankáře, skončili pro Hodkovičky neúspěchem. Když už se zdálo, že TD se bude moci do zápasu odrazit, přišly velké hrubky, které celou situaci Hodkovičkám usnadnily. První, když se Ondrinho špatně pochopil s Pakym u autové čáry. Po jejich nesouhře pelášil soupeřící útočník sám na Adama. Jeho střelu brankář dokázal zlikvidovat, na dorážku dalšího volného hráče už reagovat ale nemohl. To vlilo soupeři klid do žil a hrál opravdu s přehledem. TD se bránila, útočník United hlavičkoval úplně sám před Adamem, který na jeho zakončení dokázal ragovat, brankář TD čelil dalším několika střeleckým pokusům, kdy jeden skončil i na tyči. Útočná hra Demence v podstatě neexistovala, jedinou šancí a také střelou na soupeřovu bránu bylo Ondrinhovo zakončení z krkolomné pozice po rohovém kopu. Když se Dementi dostávali na dostřel soupeřově bráně, tak buď volili další kličku, nebo je přehrávali bránící hráči United. Zasloužený gól na 3:0 vstřelil soupeř po další hrubce a to když Paky, jako poslední hráč, házel na půlce aut tak nešikovně, že poslal dva hráče Hodkoviček samotné na Adama a ty mu nedali šanci. Po první půli se TD musela výrazně zlepšit aby nedošlo k debaklu.
 
Zlepšení skutečně přišlo, soupeř byl sice dál lepší a měl i více gólových šancí, ale hra se opticky vyrovnávala. Opět šel soupeř dvakrát sám na Adama střílel ze střední vzálenosti, prosadit se ale nedokázal. Tak přišla také první velká šance TD, kdy po kombinaci Pafka - Blážin, druhý jmenovaný pálil sám před brankářem. Zpřesnily se také nakopávané balóny, které poměrně přesně hledaly naše hráče. Těžit z nich ale dokázal více méně jen Medvěd, který byl ve druhé půli velice aktivní směrem dopředu. Hra se potom přelévala ze strany na stranu, TD měla několik pološancí v podání Pafky a Kráci. Soupeř zahrozil ještě z rohu, kdy Kráca nepokryl nabíhajícího hráče a ten ze tří metrů nápalil míč na bránu, jen štěstí v podobě trefeného Adamova ramene neznamenalo zvýšení rozdílu. To byla závěrečná část utkaní a TD mohla být spokojena s přijatelným výsledkem. Dokonce po tom, co Koťák napřáhl na odražený míč po rohu a přízemní dělovkou osm minut před koncem korigoval na 3:1, se TD mohla pokusit o dramatizaci závěrečných minut. Jenže místo útočení přišly těžko pochopitelné zkraty. Kráca s Ondrou rozehrávaly zdánlivě triviální standardku z půlky. Ondrinho Krácovu ukvapenou přihrávku na metr a půl nečekal a s míčem pod nohama neudělal vůbec nic. Výsledkem byl postup dvou útočníků na samotného Adama, na kterém si smlsli v podobě čtvrtého gólu. Závěrečnou tečku udělal špatně vhozený aut Hodkoviček. Hráče TD asi natolik rozhodila špatně zahraná situace, že nemohli pokračovat ve hře. Bohužel útočník soupeře hrál a tentokrát při situaci tváří v tvář Adamovi byl úspěšný.
Zápas skončil 5:1, což byl asi výsledek zasloužený. Ke konci se mohlo zdát, že by mohl být přijatelnější, ale realitou zůstává, že to mohlo dopadnout také o dost hůř. United měl zkrátka lepší tým, ve 4. lize je jasné, že takové zápasy budou častější. Pokud se soupeři TD nemůže rovnat v rychlosti, technice a nasezení, musí se zaměřit na svoje silné stránky a to je bojovnost, agresivita v soubojích a hlavně týmová spolupráce. Asi není řešení na sebe řvát, když někdo udělá chybu, navíc když jde o jednu z dvaceti šancí soupeře. Řešení je pravý opak, zápas si užít a hrát zodpovědně, ale s chutí. Za rozhodnutého stavu 3:0, kdy tým už věděl jak to asi dopadne, byla lepší nejen celková nálada v týmu, ale hlavně také hra, jejíž kvality se odvíjí od zmiňované napjaté atmosféry. Takže příště líp, na Pražačce přeci TD boduje!
 
Výsledek: Hodkovičky United FC  vs TD 5:1
Góly : Kotě

 

4.kolo TD vs. Homogen 1.FC B.................2:1

01.10.2013 10:41
Kdy: 27.09.2013, 18:00
Kde: Pražačka
Soupeř: Homogen 1.FC B
 
Těžkou Demenci čekal třetí zápas ve 4. lize a při skóre 2:7 a nula bodů se špatnou bilanci pokusila změnit sestava: Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Pafka, Bary, Ondrinho a Kráca.
Začátek utkání ale nevypadal na zisk bodů pro TD. Od úvodního hvizdu byl Homogen lepší, odvážnější a především mu vycházela jeho kombinační hra. První šance přišla hned záhy, obrana nezachytila průnik a útočník šel sám na brankáře. Na Adama si ale nepřišel. TD využívala možnosti rozehrávek po zemi už od brány, jejich kombinační snahy ale končily v uctivé vzálenosti od brány. Následovaly tedy další příležitosti Homogenu, další sólový nájezd, tvrdé zakončení z úhlu i nepřijemnou střelu z dálky Adam kryl. Pomalu si ale TD začínala zvykat na styl hry a ikdyž se ještě nedalo mluvit o šancích, tak Pafka, Ondrinho a Bary se začínali tlačit do zakončení. Naději která svitla v podobě zlepšení hry, ale utly následující minuty. Hráč Homogenu na půlce proletěl kolem Kráci, ten ho nestihl ani faulovat, tvrdá rána a zákrok brankáře nabídly soupeři roh. Z nastřeleného míče před bránu byl, po lehké teči a zapadnutí míče za tyč, zasloužený vedoucí gól Homogenu. V zápětí mohlo být ještě hůř a to když Pafka při rozehrávce neomylně našel samotného útočníka před Adamem, brankář TD i se štěstím souboj vyhrál. 0-1 není dobrý výsledek, ale TD na něm mohla stavět, protože mohlo být i hůř. V dalším průběhu se hodně zlepšila obrana Dementů a všichni obránci zaslouží pochvalu. Ze zlepšené hry defenzívy začala ke konci poločasu těžit také ofenzíva. Těžká Demence se dostávala blíž a blíž k brance soupeře. Výbornou příležitost měli na kopačkách Ondrinho, který uvnitř pokutového území hledal ještě spoluhráče, Pafka který několikrát nebezpečně vypálil a Bary, kterému několikrát chyběl pověstný krůček ke gólu. Zlepšenou hru přerušil poločas a bylo jasné, že to bude hlavně boj v druhé půli. Jak se očekávalo, tak se také stalo.
 
Druhý poločas se hrál ve velkém nasazení, bojovalo se o každý míč a technicky zdatný Homogen byl o trochu lepší. TD měla hodně rohů a nátlakovou hrou se dostávala do nebezpečných pozic. Byl to ale opět soupeř kdo měl první velkou šanci druhého poločasu, po rychlém průniku a střele z úhlu byl úspěšnější brankář TD. Gólovky se ale objevovaly i na druhé straně. Jedna z největších byla po střele Medvěda, kterou se pokusil tečovat Ondrinho, štěstí ale bylo proti Těžké Demenci. Obrana Demenci skutečně šlapala, Koťě skákal do střel, Medvěd vyhrával snad všechny souboje a Vokoun podel lajny podnikal útočné výpady. V tu chvíli bylo jasné, že o body se strhne ještě těžký boj. Za TD se do střely opřel opět Bary, branku ale netrefil. Kráca štrykoval u postraní čáry a vymýšlel akce se spoluhráči a Ondrinho pálil z poza vápna těsně vedle. Pak přišla ale krásná akce, Medvěd poslal polovysoký centr přesně na uvnitř vápna skrytého Ondrinha a ten si počínal jako střelecký mazák. Jedním dotekem si zpracoval míč na prsa a druhým z otočky propálil gólmana. To Homogen nečekal a rozhodl se, že ve zbývajících 15ti minutách zápas rozhodne. Těžká Demence si ale počínala zkušeně. Dobře pracující defenziva soupeře do šancí nepouštěla a střely z dálky s jistotou likvidoval Adam. Probíhaly poslední minuty a zrodil se vítězný gól Dementů. Střílený roh vyrazil Adam Pafkovi a Ondrinhovi pod nohy, kteří stály pár metrů za vápnem. Následně putoval míč rovnou na nabíhavšího Baryho, který využil své rychlosti a byl o krok u míče dřív než brankář. Tomu poslal míč nechytatelně mezi nohy a radost byla na světě. Do konce zápasu se už nic nestalo a TD se ve 4.lize konečně připsala první body.
 
Hráči TD odvedli poctivý výkon hodný soutěže ve které se nachází. Hru Demence zdobilo nasazení a obětavost a to jsou přesně ty silné stránky, na kterých by se mělo stavět i do budoucna.
   
 
Výsledek:  TD vs Homogen 1.FC B  2:1
Góly : Ondinho, Bary

 

 

5. kolo Libčice FC vs. TD.................1:3

07.10.2013 14:01
Kdy: 04.10.2013, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Libčice FC 
Druhé klání za sebou na Pražačce a rovnou proti favoritovi, který figuroval na druhé pozici. Sestava byla následující: Adam, Medvěd, Voky, Pafka, Bary, Ondrinho a Kráca.
 
Jeden hráč na střídání, drobné zdravotní problémy a hlavně předcházející výborné výsledky a obdivuhodné skóre Libčického FC, vlévaly obavy do Dementního souboru. Od úvodu bylo jasné, že Těžkou Demenci čeká jeden z nejkvalitnějších soupeřů, proti kterým v mistrovských zápasech nastoupila. Od začátku hrál soupeř hlavně po zemi, jeho hráči byli rychlí, důrazní a technicky velmi zdatní. Narážečky a kolmé přihrávky měly překvapovat obranu Dementů. Realita na hřišti ale byla trochu jiná.
 
TD od prvních chvil šlapala na 100%. Celý tým, vědom si kvalit soupeře, důsledně plnil vše, co bylo nutné k ubránění protivníka. Defenzivní činnost pracovala výborně, hráči si drželi své soky v těsné blízkosti a důsledně se vraceli. Nebylo to překvapením, když ofenzivní Ondrinho s Krácou často hráli ve svém vápně. Bary s Medvědem dávali okusit Libčickým útočníkům důraz, který zdobil jejich hru a Voky s Pafkou neúnavně běhali a snažili se vyplňovat všechny prostory. Většinu času se hrálo na polovině Těžké Demence, ta ale vyčkávala na své šance. Defenziva Dementů pracovala výborně, obránci dokázali zachytávat náběhy a vyhrávat osobní souboje. I přes veškerou snahu se ale hráči Libčic do několika velkých šancí dostali. Dva samostatné průniky, několik závarů i řada střel ze střední vzdálenosti vždy zůstaly v Adamových rukavicích. Postupem času se začala i TD osmělovat a hlavně také hrozit z nebezpečných akcí. Nejprve z velké vzdálenosti napřáhl Medvěd a svou levačkou pěkně protáhl gólmana soupeře. Následovalo několik brejkových situací. Bohužel Bary ani Ondrinho, kteří se v těcho situacích cpali do zakončení úspěšní nebyli. Hráči Těžké Demence pálili po rohových kopech. Naneštěstí pokus Baryho ani volej Pafky mezi tři tyče nemířil. Důsledná obrana dělala Libčickým stále větší problémy. Když už našli cestu před bránu, tak tam stál dobře postavený Kráca, který na poslední chvíli odvrátil dva nebezpečné míče ve vlastním vápně. Po dobře odehraných třiceti minutách se tedy " šlo do kabin" za stavu 0:0.
 
Druhá půle zastihla Dementy trochu v nedbalkách a z toho vyplynulo ohrožení nerozhodného stavu, tvrdou střelu i souboj jeden na jednoho brankář Těžké Demence ale zvládl. Po několika minutách si ale Demence našla opět svůj rytmus a bránila přímo skvěle! Adam kopal dlouhé a hlavně přesné míče na Ondrinha a ten jak je jeho dobrým zvykem, nevynechal jediný souboj se soupeřem, kterého se mohl účastnit. V tu chvíli už ale TD hrála bez střídání, protože Kráca si z jednoho souboje odnesl zranění, které mu nedovolovalo pokračovat. I přes převahu Libčic se do vedení dostala Těžká Demence. Do sedla ji posadil nepochopitelný tah hostujícího brankáře. Ten, asi naprosto důvěřujíc svým schopnostem, si nepostavil zeď na standardku ze střední vzdálenosti. K míči se postavil Bary a na jeho dělovku, která prošla klubkem hráčů před bránou, nemohl mít brankář nárok. To překvapilo všechny na hřišti. Libčicím se stav vůbec nelíbil a Dementi se dostávali pod tlak. Důrazní Medvěd s Barym a neunavitelní Vokoun, Ondra a Pafka už tou dobou se soupeřem spíš vedli válku o každý míč, náběh a metr prostoru k dobru. Vše co se nepovedlo zastavit, likvidoval Adam, který podpořil své spoluhráče spolehlivým výkonem. Další ranou do pochodujících nervů Libčic byl gól na 0:2. Adam našel ve vápně přesně Ondrinha, ten v čistém souboji přehlavičkoval brankáře a sražený míč pohodlně dorazil do brány. V tu chvíli se začala rodit senzace, kterou si Libčičtí stále nepřipouštěli. Soupeř Těžké Demence začal hrát tvrdě a někdy až záludně. Na tvrdost ale hráči odpovídali soustředěným výkonem a důrazem. Na provokace příkladně reagoval Medvěd, nejen že útočníka v čistém souboji srazil, ale ještě na jeho následné podkopnutí nereagoval a zkušeně jeho zákrok přešel. Blížil se konec zápasu a Libčice se konečně dočkali. Jedna z mnoha střel prošla přes obránce, útočník se jí těsně vyhnul a míč zapadl k tyči bezmocného Adama. Pár minut před koncem tak bylo o zápletku postaráno. Hektický závěr se ale nekonal. Dementi, při jednom z obléhání své brány, vypíchli Libčicím míč a situaci dva na jednoho využili ukázkově Ondrinho s Brarym. Druhý jmenovaný uklízel míč do prázdné brány. To už byl v podstatě konec, Libčice se na další tlak už nezmohli a TD mohla slavit překvapivé a tvrdě vybojované vítězství.
 
Velmi cenné body proti silnému soupeři, výkon na hranici možností, týmové pojetí a disciplinovanost vedla ke společnému úspěchu a druhému vítězství ve 4.lize. Další dva body ale nezajišťují vůbec nic. Předvedená hra a hlavně vidina herního systému, který TD ukázala, může být motivací do dalších klání. Jen tak dál a víc takových utkání, které muselo všechny Dementy bavit.
 
Výsledek:  Libčice FC vs TD   1:3
Góly : Ondinho, 2x Bary

 

1. kolo Guatemalské Ještěrky vs TD................1:1

14.10.2013 18:57
Kdy: 011.10.2013, 19:15
Kde: Pražačka
Soupeř: Guatemalské Ještěrky
Při dohrávce 1.kola se střetla Těžká Demence se starým známým soupeřem, kterým byly Guatemalské Ještěrky. Sestava byla : Adam, Medvěd, Voky, Kotě, Bary, Pafka, Ondrinho, Kráca a Blážin.
 
Bylo jasné, že alfou a omegou úspěchu bude, zda se obraně Těžké Demence povede ubránit hráče č.4, který Dementům v posledním klání nasázel 5 kousků. Defenzivní pojetí, pracovitost a obětavost, to měla být cesta k prodloužení série bez porážky a připsání dalších bodů. Bary nastoupil opět v obraně a hlavně on společně s Medvědem, měl svádět nekonečné souboje s Guatemalskou "čtyřkou". Začátek utkání ale nezastihl Dementy v dobrém rozpoložení a soupeř si hned zkraje vytvořil dvě obrovské příležitosti. Hra Ještěrek, která se jmenovala "všechno na jednoho hráče a on se snad prosadí", byla od začátku naprosto zjevná. Byl to právě zmiňováný hráč, který se v souboji prosadil přes Baryho a z hranice vápna orazítkoval tyč. Následně Medvěd nezastihl přetažený aut a útočník z voleje pálil do břevna. To byla ale poslední zaváhání, která v defenzivní činnosti přišla. Po 10 minutách hry dorazil hrající pětce Těžké Demence také někdo na střídání, to když se dostavili Pafka, Kotě a Blážin. Následně se TD začala zvedat a ze zajištěné obrany nebezpečně prověřovat soupeřovu defenzivu. Dobrou práci odvedl Ondrinho, který se uvolňoval jeden na jednoho a vytvářel přečíslení, z jedné jeho takové akce přišla i tvrdá střela, kterou brankář kryl. V zápětí pálil z dobré pozice Pafka, ale i jemu brankář střelu vyškrábl na břevno. Aktivní byli i Kráca s Blážinem, kteří vymýšleli uličky a kombinace a některým chybělo opravdu málo. Soupeř na druhé straně neúnavně využíval svého nejlepšího hráče, na kterém jak klíšťata viseli obránci TD. Když už se zmíněný hráč uvolnil, tak přišel taktický faul. Následné stadardky buď skončily na zdi nebo Adamových rukavicích. Velká šance Ještěrek přišla po krásné kombinaci u rohového praporku, kdy se přes narážečku dostal soupeř až před Adama, ten se ale překonat nenechal. TD získávala uzemní převahu a vzrůstající počet autů a rohů násobil nebezpečí před soupeřovou brankou. Jednoho podobného autu, který doletěl až na zadní tyč, využil Bary a krasným volejem otevřel skóre zápasu. Vedení Dementy povzbudilo a jejich defenzivní hra byla opět velmi pevná. Do konce poločasu soupeř předvedl už jen dělovku ze střední vzdálenosti, kterou likvidoval Adam a brejk při kterém měl brankář TD k míči blíž než útočník. Poločas tedy vyzněl pro Těžkou Demenci a bylo na Ješterkách, aby přišly s něčím, co překoná obranu TD.
 
Soupeř hrál ale neúnavně pořád dál všechno na hráče číslo 4. Dementní obrana pokračovala ve výborných výkonech. Hráči se doplňovali, zdvojovali, příkladně se vraceli a šance přicházeli velmi zřídka. Jednou se za obranu dostal útočník, vracející se Bary a vyběhnuvší Adam šanci ale uhasili. Soupeř se tak dostával do zakončení jen z těžkých pozic z úhlu, což pro branku TD nebylo velké ohrožení. Víc šancí se odehrávalo na opačné straně. Každý útok TD byl nebezpečný. Blážin se statečně pral a bojoval s obránci, ve finální fázi mu ale vždy chybělo trochu štěstí. Bary vyrážel do nebezpečných brejků a společně s Ondrinhem a Pafkou tvořili v kombinaci silnou zbraň. V jedné z šancí pálil Ondrinho, který si i tentokrát ale vylámal zuby na brankáři. Gólovky přišly i z rohů. Kráca hledal Blážina, který jen špatně trefil míč a do dobrých pozic se dostával i Vokoun. Soupeř se snažil z defenzivy chodit do rychlých brejků, Těžká Demence ale měla Medvěda s Koťákem, kteří tyto hrozby likvidovali. Územní převaha byla na straně TD a když z několika střeleckých příležitostí, které Pafka měl, nevystřelil, bylo jasné, že Dementi budou muset udržet čisté konto aby získali body. Bylo pár minut do konce, když tato skutečnost vzala za své. Sporný aut si vzal hráč Ještěrek, hodil ho do běhu rychlonohému útočníkovi a ten se dostal před Koťeho. Míč se od země odrazil do výše hlavy, toho se snažil využít Adam a na hranici vápna vyběhl proti němu. Situaci nevyhodnotil dobře a v souboji byl pozdě,  nabíhající hráč hlavou uklidil přes brankáře do brány. Bylo to 1:1, TD ale ukázala vůli po vítězství a vzávěrečných minutách soupeře přetlačila. Bohužel dobrou Krácovu střelu výborný brankář chytil. Závěrečný tlak a série rohů už nic nepřinesla a tak se soupeři rozešli smírně 1:1.
 
Po úvodních dvou porážkách se Dementi zvedli a bodovali ve třetím zápase za sebou, zlepšené výkony přinesly nejen body, ale i dobrou atmosféru do týmu. I když TD sahala po dvou bodech, neměla by být neskromná a bod s houževnatým soupeřem brát. Ukázalo se, že hrát ve fotbale na 1:0 je ošidné a v malém fotbale to platí dvojnásob. Osudný gól může padnout z jakékoliv situace, která nemusí být ani šancí. To ale zkušený soubor Dementů dobře ví a v příštích zápasech se pokusí bodovat proti prvním třem týmům aktuální tabulky. V boji o záchranu bude důležitý každý bod a ten co se sebere favoritům udělá radost dvojnásob.
 
 
Výsledek:  Guatemalské Ještěrky vs TD   1:1
Góly : Bary

 

6. kolo Torpédo Ohrobec SKA vs. TD............2:4

22.10.2013 13:36
Kdy: 18.10.2013, 18:00
Kde: Pražačka
Soupeř: Torpedo Ohrobec SKA
Další utkání proti favoritovi na Pražačce měla zvládnout osvědčená sestava: Adam, Medvěd, Voky, Bary, Pafka, Ondrinho a Kráca.
 
První minuty zápasu naznačily, že získání bodů bude pro Dementy tvrdý oříšek. Jak to už ve 4. lize bývá, soupeř byl rychlý, technicky zdatný a nebál se hrát s míčem na noze i v těžkých situacích. Defenzivně laděná Těžká Demence už ale má s podobnými zápasy zkušenosti. Ohrobec měl v úvodu územní i herní převahu, hráči TD hodně běhali a jako ve všech zápasech předváděli perfektní výkon směrem dozadu. První šance tak byla střela Ohrobce ze střední vzdálenosti, kterou si ale Adam pohlídal. Hrál se tvrdý zápas plný osobních střetů. Kráca bojoval s urostlými beky ve vápně a vybojovával míče pro Ondrinha s Pafkou. Bary vyvážel míče do rychlých brejků, takže ani ofenzíva Dementů nebyla marná. Po několika pološancích Ohrobce přišel ale gól Demence. Ta zahrávala asi třetí roh a na jeden z nich si od půlky naběhl Medvěd. Míč dostal na levačku a bez přípravy pálil. Jeho střela skočila tak šikovně, že zapadla přímo k levé tyči brankáře Torpéda. To byla vzpruha do dalších minut. Ačkoli se TD hlavně bránila, zvládala zápas velmi dobře. Na hřišti se začalo trochu přiostřovat a z toho plynulo velké množství faulů a standardek proti Demenci. Nejnebezpečnější z nich byla po rychlé rozehrávce, kdy nebyli Dementi připravení. Adam ale dával pozor a byl u své levé tyče v čas. Ondrinho a Pafka se snažili z každé situace, kdy měli míč na noze vytěžit maximum, bohužel většinou proti přesile to bylo velmi těžké. Snaha o zakončení byla zjevná a defenziva v podání Těžké Demence a jejích hlavních členů Medvěda, Vokyho a Baryho stála pevně na svých základech. O to větší zásah bylo vyrovnání. Bary se vracel v chumlu hráčů směrem k bráně, míč se mu nešťastně zamotal pod nohy a v těžké pozici se snažil hrát malou domů. Míč se mu ale spíš jen odrazil od nohy a neměl dostatečnou razanci aby dojel k Adamovi. Naneštěstí nejblíž k němu měl útočník Torpéda, který byl ve sprintu a vyběhnuvšímu brankáři nasadil housle. To TD trochu zmrazilo a do konce poločasu se hrál spíš nepřesný fotbal, plný soubojů o každý míč. Poločas za stavu 1:1 skončil a druhé dějství tak bylo otevřené.
 
To opět začal lépe Ohrobec, který měl velkou šanci. Protisměrnou kličkou uvnitř pokutového uzemí vyšachoval útočník obranu Dementů a stál sám před Adamem. Ten se ale dokázal přesunout a být tam kde měl. Těžká Demence sváděla tvrdé boje v obraně a nerovné boje v ofenzivě. Kráca přitahoval dlouhé míče jako magnet, které rozdával na spoluhráče, bohužel k vyloženým šancím to nevedlo. Celý tým se tak soustředil na obranu. Ta rozbíjela jednotlivé útoky a co nezastavila, tak to likvidoval Adam. Další velká šance se odehrála ve vápně TD po rohu, kdy propadl míč na zadní tyč na osamoceného hráče. Brankář TD byl ale rychle z brány a držel šance svého týmu pořád vysoko. Nevyužité gólovky, jak se ukázalo, nezústaly bez potrestání. Dementi hrající povětšinou u svého vápna o to víc bojovali při možnostech ohrozit branku ze standardek. Stejně tak, jak tvrdě si počínali obránci při bránění, si počínali útočníci při své práci v útočném vápně. Obránci tlačili při autech a rozích hru do co nejmenšího prostoru v okolí brány a tam se konaly bitvy o každé zakončení. Po jedné takové nepřehledné sitauci po autovém vhazování se k míči dostal Pafka. Jeho náročná hra, kdy naběhal hodně kilometrů, byla odměněna střelou pod břevno, která znamenala vedení. Ohrobec byl jako opařený a naopak Dementi dostali dárek za vytrvalost při své hře. Torpédo bylo i nadále nebezpečné. Medvěd s Barym bourali své soky tvrdou hrou a Vokoun chytře přehrál každého, kdo si myslel, že přes něj to bude mít lehčí. Defenziva byla prioritou a že se hrála dobře naznačovala i dlouhá tříminutovka, kdy se neustále za sebou kopaly rohy proti Demenci. U posledního z nich se k tvrdé střele z penalty dostal hráč Ohrobce. Kvalitní defenzivu ale korunoval brankář TD skvělým zákrokem, následná dorážka šla vysoko nad. Těžká Demence hrála pořád to svoje a tak netrvalo dlouho a znovu ohrožovala branku ze standardek. Na jeden z mnoha autů si naběhl Bary. Doslova v šoku zůstali hráči Ohrobce, když hráč Dementního souboru všem ukázal, že uvnitř vápna stačí jen trefit bránu. Nebyla to zrovna dělovka, ale míč šel mimo dosah brankáře - 1:3. To už se pomalu blížil konec zápasu a TD začala doufat v překvapení 6.kola. To prozatím oddálil Ohrobec snížením na 2:3. Od půlky nasprintovaný hráč se natlačil před Ondrinha, dostal krásnou a přesnou přihrávku skrz vápno přímo do běhu. Potom, co na přihrávku nedosáhl ani Adam, měl situace velmi jednoduchou. Blížil se tedy vypjatý závěr zápasu. Když byli hráči Demence připraveni položit zdraví za ubránění výsledku a Ohrobec jít stůj co stůj za vyrovnáním, házela  Těžká Demence nevinný aut poblíž půlící čáry. Ten směřoval na Ondrinha stojícího u útočného vápna. Benjamínek týmu šikovně tečoval míč hlavou a brankář který byl napůl cesty z brány ven byl překonám po čtvrté. Tím bylo vlastně ukončeno závěrečné drama a posledních pár minut se víceméně jen dohrávalo.
 
Dementi svým přístupem a taktikou opět překvapili a porazili papírového favorita. Je vidět, že stoprocentní nasazení, soustředění na obranu a také notná dávka štěstí vede k úspěchu. Zase za předvedený výkon by bylo nespravedlivé, kdyby se štěstí k TD stavělo zády. Z posledních výsledků Těžké Demence je cítit zkušenost a správná taktika. Při nasazení a bojovnosti se lze postavit každému favotitovi, jako například druhému týmu tabulky, kterým bude v příštím kole Pape Dejvice.
 
Výsledek: Torpédo Ohrobec SKA vs TD   2:4
Góly : Medvěd,Bary,Pafka, Ondrinho.

 

 

7. kolo TD vs PAPE DEJVICE.............4:1

29.10.2013 14:25
Kdy: 25.10.2013, 19:30
Kde: Hanspaulka
Soupeř: PAPE Dejvice
Na málo oblíbeném hřišti se Dementi proti druhému týmu tabulky sešli takto: Adam, Medvěd, Voky,Kotě, Bary, Pafka, Ondrinho, Blážin a Kráca.
 
Těžká Demence sbírá zkušenosti ve vyšší lize a svou účelnou hrou chtěla potrápit i PAPE, kteří měli našlápnuto za postupem. Na hodně rozdílném hřišti oproti Pražačce se od začátku dopředu tlačili hlavně Dejvičtí. Neuběhlo ani pět minut a přes obranu se protlačil hráč, sám uvnitř vápna ale brankáře Těžké Demence nepřekonal. Soupeř byl důrazný, rychlý a odvážný. Obrana Dementům opět fungovala skvěle, záložníci se vraceli a hráči Dejvic měli situaci hodně těžkou. Každopádně úvod patřil právě jim, rychlými průniky a tvrdou střelbou si vypracovali několik příležitostí. TD se opět snažila hrozit z brejků a standardních situací. Nejvíce příležitostí si vypracovala z autů, které létaly hlavně na zadní tyč. Bohužel Bary dvakrát v solidní situaci netrefil a Krácova hlavička v dobré pozici mířila hodně vedle. Dementi se povětšinou bránili tlaku soupeře. Jeden z nich, který trval delší dobu, byl po několika střeleckých pozicích zakončen rohem. Ten si Demence špatně rozebrala a nabíhajíci hráč z hranice vápna propálil vše, co mu stálo v cestě. Vedení bylo zasloužené a mohlo být ještě hůř, několik míčů za obranu vyřešil Adam. Pár přečíslení dobře řešil Voky s Medvědem a při tvrdé střele a Pafkovi teči těsně před bránou, stálo na straně Těžké Demence velké štěstí, když míč trefil Adama do ramene. Záložníci ale patřili k oporám TD a byli také nebezpeční. Po pěkné Blážinově přihrávce chyběl Ondrinhovi půlkrok k zakončení a Pafkovi při brejku zase trocha klidu ve zpracování. Největší šancí pro Dementy tak byla standardka, kterou Kráca orazítkoval břevno. Poločas skončil zaslouženým vedením Dejvic.
 
Druhá půle byla pro TD velkým vzkříšením. Povedlo se zachytit začátek a hned z kraje si vypracovala tlak. Kráca předvedl několik pěkných akcí a jedna z nich po ose Pafka, Kráca a zakončující Bary skončila v bráně. Akce na jeden dotek dostala střelce samotného před brankáře a ten se dokázal prosadit. Stav 1:1 byl trochu šokem pro PAPE Dejvice a tak se stavem chtěli něco dělat. Demence měla rázem velké problémy, tvrdou střelu přímo do prostřed poslal po pěkném uvolnění útočník Dejvic. Špatně pokrytý hráč na levé straně měl další přiležitost, dostal čas míč zpracovat, připravit si ho a tvrdě pálit. Adam míč stihl vyrazit pouze před nepokrytého hráče, kterému ale byla prázdná brána malá. Následující situace by si žádala nominaci na rubriku "Borec na konec". Přihrávka za obranu a následná střela před prázdnou bránou do tyče se dala považovat za smůlu. Když ale ten samý míč nabíhající hráč poslal z vápna na uplně odkrytou bránu do břevna, bylo to pro Dejvické k vzteku. TD dřela a snažila se při jakékoliv možnosti zakončovat. Do palebných pozic se dostával Blážin i dobře hrající Vokoun. V obraně vynikal Medvěd, který podstoupil všechny tvrdé souboje a když už se zdálo, že je situace ztracená, přišel jeho skluz a přihrávku do jasné šance přeťal. Hrál se rychlý fotbal, který přes veškerou snahu Demence přinášel většinu šancí pro PAPE. Další obrovská přišla po rohu, na zadní tyči stál osamocený hráč, který zakončoval na prázdnou bránu. Adam ale předvedl rychlé nohy a na poslední chvíli dokázal střelu zlikvidovat. Psala se 51.minuta a hráči Demence si pomalu začínali myslet na bod proti silnému soupeři. U útočného rohového praporku se strhla " trma vrma" a míč vypadl do středu hřiště. Tam stál Medvěd a na nic nečekal,obtížný míč rovnou nápálil. Pro brankáře složitá střela rozvlnila síť a velká radost byla na světě. Druhým gólem ve druhém zápase dal Medvěd necelých deset minut před koncem naději na vítězství pro TD. V tu chvíli byli Dejvice rozhodnuty za každou cenu alespoň vyrovnat. Demence byla zalezlá a odolávala tlaku. Vytoužená šance na srovnání přišla z autu, kdy si z hlouby hřiště naběhl na hlavičku hráč, který zakončoval do odkryté brány. Adam se rychle přesunul a předvedl výborný zákrok. S trochou štěstí dostal míč mimo branku. To byla hra Dejvických hodně hektická a neurovnaná. Bylo doslova pár minut před koncem, kdy byl Pafka za svou práci odměněn gólem. Při podobné situaci jako měl Medvěd u svého gólu, také on pohotově pálil a slavil pojistku v podobě třetího gólu. To že se za pár vteřin trefil podruhé už byla jen třešinka na dortu pro kapitána TD a motivace do dalších zápasů. 
 
V utkání Těžká Demence nebyla lepší. Měla méně gólových šancí a žádný její hráč nevyčníval ani neztrácel oproti spoluhráčům. Co je ale důležité, měla taktiku, které se držela, měla týmové pojetí, měla objetavost, měla nasazení, měla pracovitost, snahu a i mnohokrát zmiňované štěstíčko. Výsledek a senzační vítězství tedy nebylo nezasloužené. Výsledek 4:1 je asi dost nadsazený, ale skrývá se za ním hodně soubojů, náběhů, sprintů, hlaviček a dřiny, kterou je každý ochoten ze sebe vydat a pak je ten fotbal prostě zábava. :-)
  
Výsledek: TD vs PAPE DEJVICE   4:1
Góly : Bary, Medvěd, Pafka 2x

 

 

8. kolo Stará Garda vs. TD...........5:0

05.11.2013 16:22

Kdy: 1.11.2013, 18:00
Kde: Pražačka 

Soupeř: Stará garda

V pátek podvečer, ve velký svatební den jedné z hlavních postav Těžké Demence, kterou je Vokoun, se po jednozápasové odmlce sešli Dementi opět na Pražačce v sestavě : Adam, Medvěd, Bary, Ondrinho, Pafka, Kráca a Blážin. 

 

Po dlouhé době TD narazila na tým, který se v tabulce pohyboval až za ní a utkání tak bylo velkou neznámou. Od začátku bylo jasné, že soupeř bude jiná kategorie, než utkaní odehraná s týmy ze špičky tabulky. Místo dravosti, síly, rychlosti a nátlakového fotalu, hrála Stará garda z pevně postaveného obranného bloku, který byl až na vlastní polovině. Tvrdou sílu a rychlost nahrazovali hráči Staré gardy přesností, kombinačními schopnosti, šikovností s míčem a momentem překvapení. Na to Dementi nebyli připravení a od počátku nevěděli co hrát. Byli často na míči a museli se pokoušet o kombinaci do zhuštěného prostoru. Šikovní hráči Staré gardy toho využívali a chodili do hodně otevřené obrany. První velká šance byla z rohu, kdy se hráč dostal až před Adama, kterého neprostřelil. V zápětí  se z vápna do zakončení prodral útočník, první střelou trefil Adama do ramene a z dorážky mířil vedle. Dementi byli v útoku bezzubí. Jejich kombinace často končila už na půlce a hru hodně srážela i nepřesnost. Defenziva Dementů byla dost ovlivněna i tím, že jediným klasickým obráncem byl Medvěd. Jeho nejčastější parťák Bary se hodně pouštěl do útočení a za cílem přehrát pevnou obranu soupeře, hodně otevíral prostor pro brejky. Ten se snažili zaplňovat ostatní, ale nebylo to ono. První gól padl z typické situace, začínající přečíslení řešil Pafka místo stáhnutím se s hráčem, výstupem proti jinému a rázem šli dva hráči na Medvěda. Po souboji s jedním z nich se míč odrazem dostal na druhého volného a ten z blízkosti nedal Adamovi šanci. V podobném duchu pokračoval celý první poločas. TD byla v útoku nebezpečná jen ze standardek a v obraně i s notnou dávkou štěstí, přežívala s výsledkem 1:0. Dementi zvládli několik závarů před vlastní bránou a dva průniky až před bránu zvládl Adam. O to víc mrzel gól na 2:0, kdy se hráči TD nepochopitelně nesoustředili na hru a nechali volného hráče při rohu. Ten nalitý míč napálil k tyči a upravil poločasový výsledek. 

 

V druhém poločase to vypadalo z kraje nadějně. Ondrinho se v těžké pozici z otočky rozhodl vypálit a jeho dobrá střela pouze rozezvučela tyč. To ovšem bylo to nejnebezpečnější co TD v zápase předvedla. Dementi se snažili proniknout do rozestavěné obrany, která čekala na chybu k protiútoku. Ty přicházely velmi často. Kombinace nefungovala, lehké přihrávky byly nepřesné a útoční hráči pro obranu Staré gardy nebyli žádným nebezpečím. Hodně rozjetých kombinací končila těsně za půlkou a obrana TD pak čelila přečíslení ze strany Staré gardy. První obrovská šance byla po rychlé kombinaci až na útočníka ve vápně. Ten první střelou Adama neprostřelil a i míč poskakující na čáře dokázal brankář uklidit do zámezí. V dalším rychlém kontru zase včasným skluzem zabránil Medvěd přihrávce před odkrytou branku. Na další rychlý brejk ale už nikdo reagovat nedokázal. Po rychlých přihrávkách se míč dostal až do vápna, kde byl samotný útočník. Ten si balón nejprve špatně zpracoval, i tak měl ale dost času ke střele k tyči. Stav 3:0 byl velmi špatný a hra nenaznačovala žádné zlepšení. TD měla míč často na kopačkách a jejich kombinace okolo vápna v podobě házenkářského obléhání, nebyla nebezpečná. Hráči Demence se tu a tam dostali i ke střelám ze střední vzdálenosti, ty ovšem příliš vážných problémů brankáři nenadělaly. Z těcho situací těžil soupeř k brejkům, útočníci zůstávali za vysoce postavenou obranou Těžké Demence a dostávali se do nebezpečných situací. Některé z nich dokázal zneškodnit Adam, který se pohyboval spíše na postu stopera a některé z nich, spíše dílem náhody, neskončili dalším gólem. Další branka do sítě Dementů padla po podobné akci jako ostatní. Mezi obránce dostal pěknou přihrávku hráč soupeře, dobrým prvním dotykem se poslal do samostatného úniku na bránu a vychutnal si Adama střelou mezi nohy. Neschopnost Demence cokoliv vymyslet na bránicího soupeře, vyústila spíš ve snahu neobdržet nepopulárního bůra. Ani to se v zápase Demenci nepodařilo a podalší ukázkové kombinaci až do prázdné brány skončil zápasem tvrdým direktem v podobě výsledku 5:0.

 

Devět bodů z pěti posledních zápasů a skvělá obrana, tak vypadala Těžká Demence před nepovedeným zápasem. Hlavně díky převážně obranné hře proti dobrým soupeřům a důrazu před bránou, dokázala TD sbírat body. Jenže 4. liga skýtá i méně běhavé týmy, které nehrají náročný a fyzický nátlakový fotbal. Zkrátka takové, co jsou technicky a takticky vyzralí, jsou nebezpeční a nemusí po hřišti létat jako o život. Takové týmy nechávají hrát Těžkou Demenci a těží ze stejné taktiky, kterou uplatňovala proti silným týmům. Náročnost se prosadit proti takovým týmům ve 4. lize, se naplno prokázala v posledním zápase. I přes pěkný bodový zisk, nemá TD matematicky nic jistého a v závěru ji budou čekat pouze soupeři takového ražení. Takže nezbývá než zvolit úspěšnou taktiku a vzhůru za záchranou. Hodit nepovedený zápas za hlavu a jít si užít další mač.

 

Výsledek: Stará Garda vs TD 5:0
Góly :......................

 

9. kolo TD vs. Sklenářka FC.................4:2

12.11.2013 17:00

Kdy: 8.11.2013, 19:30

Kde: Běchovice

Soupeř: Sklenářka FC

Po debaklu 0:5 a nepovedeném zápase na Pražačce si TD přijela vylepšit náladu do Běchovic, kde se střetla se zachraňujícím se soupeřem v sestavě: Adam, Medvěd,Voky,Kotě, Bary, Ondrinho, Pafka, Kráca a Blážin.

Kompletní sestava a touha zajistit si jistou účast ve 4.lize i v příští sezóně, dávaly zápasu ten správný náboj. Od začátku se hrál vyrovnaný zápas. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu a hrálo se hodně zodpovědně. První dvě velké šance měla Sklenářka. Při každé z nich se přes bránícího hráče prodral útočník a postupoval sám na Adama. V prvním případě byl brankář rychle z brány venku a zblízka zlikvidoval zakončení a v druhém případě se vyznamenal Medvěd, když ideálně načasovaným skluzem kryl přihrávku na volného nabíhajícího hráče na protilehlé straně, který měl celou bránu odkrytou. TD ale jinak bránila solidně a v útoku o sobě dávala také dost vědět. Hodně aktivní v okolí byl Blážin, ale prozatím hledal střeleckou mušku. Do několika zakončení se dostal i Bary, většinou ale z nevýhodných pozic, takže převážně střely mířily mimo tři tyče. Šikovně hrál Pafka, který vyhrával hodně soubojů a zásoboval spoluhráče pěknými pasy. Ze spolupráce s ním těžil Ondrinho, který měl ale ten den v zakončení smůlu. Největší šance první půle se tak odehrála před bránou TD. Tvrdou ránu ze strany Adam nešťastně vyrazil před odkrytou bránu, kde nabíhal volný hráč. Brankář TD se dokázal přemístit a dostat ruku mezi míč a bránu a ikdyž to bylo nepravděpodobné, tak míč po tvrdém střetu mířil do zámezí. Poločas hlásil stav 0:0, Demenci to stačilo, ale pro zachraňující se sklenářku to bylo zoufale málo.

 

Oba týmy kvalitně bránili a bylo jasné, že hru rozpohybuje první gól. Ten naštěstí vstřelila těžká Demence. Zaváhání v rozehrávce využil Ondrinho, obral protihráče o míč, potom pěkně do běhu uvolnil Vokouna a ten si v zakončení pohrál se soupeřovým brankářem. Pěknou kličkou a střelou levou nohou z úhlu posla TD do vedení. To mělo ale jepičí život. Za pár chvil nechali Dementi trestuhodně volného hráče na své levé straně. Ten byl ve střelecké pozici a také pálil. Jeho dělovku nešťastně tečoval Kráca a střela zapadla na zadní tyč. To byl ale zápas ve fázi, kdy byla lepší Těžká Demence. V útoku svým důrazem vytvářeli tlak všichni ofenzivní hráči. Střelecky se činil Blážin, Pafka a Kráca, kterému po dlouhém nákopu naservíroval míč hlavou Ondrinho před odkrytou bránu. Bohužel jeho zakončení mířilo vysoko nad. Gól tak vstřelil ten nejméně pravděpodobný hráč. Adam nakopával dlouhý míč od vlastní brány až do soupeřova vápna, tam odvedl skvělou práce Ondrinho, který podstoupil souboj s brankářem. Ten minul vysoký míč a brankář Těžké Demence po dlouhé době okusil jaké je to vstřelit gól. Vedení vlilo čestvou krev do žil hráčům TD a rázem byli u všech míčů dřív, vyhrávali souboje a byli nebezpeční. Za svou práci byl díky svému důrazu odměněn Blážin, který zvyšoval na 3:1. Dementi byli v tu dobu lepší, ale přehnaná euforie se nemusela vyplati. V krátkém sledu měla Sklenářka dvě dobré šance. Pěknou kombinaci zakončoval hráč tváří v tvář Adamovi, ten střelu ale se štěstím zlikvidoval. Druhou velkou šanci zlikvidoval Vokoun, když se skvěle vrátil a mezi dvěma soupeřovými hráči a na poslední chvíli odvrátil míč na rohový kop. Snížení ale stejně přišlo a po dlouhé době ze standardky po faulu. Z poměrně velké vzdálenosti zahrávala Sklenářka přímý volný kop a nachytala Adama v nedbalkách. Brankář TD si ještě korigoval obranu a teprve začínal stavět zeď, když rozhodčí při ryhlém rozehrání hru nezastavil. Rychlá střela překvapila většinu hráčů a hlavně zaskočila Adama, který reagoval na poslední chvíli a nedosáhl na ni. To se blížil konec zápasu a schylovalo se k závěrečnému dramatu, protože soupeř nutně potřeboval body. K tomu ale nedošlo, protože Demence měla ten den Blážina. Ten se prosadil ve vápně a šikovně "backhandem" usměrnil autové vhazovaní do brány. Svým druhým gólem sebral soupeři vítr z plachet a TD se mohla radovat z pátého vítězství v sezóně. Do konce utkání už zbývaly jen minuty a zápas se v poklidu dohrál.

 

Po dobrém a zodpovědném výkonu si Těžká Demence dvě kola před koncem soutěže připsala vítězství, které jí zajistilo setrvání ve čtvrté lize i pro jarní sezónu. Poslední dvě kola jsou ale před námi a všichni Dementi dobře vědí, že je čeká ještě hodně tvrdé práce.

 

Výsledek:  TD vs Sklenářka FC 4:2

Góly :Blážin 2x, Vokoun, Adam

 

10. kolo 1.FP Praha vs TD...............0:2

19.11.2013 10:49

Kdy: 15.11.2013, 19:30

Kde: Děkanka

Soupeř: 1.FP Praha

Předposlední zápas se zachraňujícím se 1.FP Praha sehrála Těžká Demence v sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Bary, Pafka,Ondrinho a Kráca.

Nic neřešící zápas pro TD a životně důležitý pro soupeře, který by si výhrou udržel teoretickou šanci na záchranu. Podle těchto skutečností také vypadal první poločas. Dementi se nikam nehrnuli a čekali co předvede soupeř. Ten využíval vysokého a šikovného útočníka, který často přihrával vysoké míče na spoluhráče. I přes opět spolehlivou obranu se po ryhlých průnicích dostal do prvních šancí 1.FP. Po rychlém přechodu do útoku se dvakrát ocitli útočníci až před Adamem. Brankář TD byl pokaždé rychle z branky venku a ani jednou nebyl překonám. Těžká Demence se snažila oplácet stejnou mincí a zejména kombinační hra se dala považovat za velmi solidní. Ondrinho a Pafka pracovali v záloze velmi dobře a dařilo se jim překonávat soupeřovu obranu. Z těchto situací plynulo několik pološancí a rohových kopů. Bohužel první poločas nezastihl střelce Dementního souboru v optimálním rozpoložení a jejich pokusy mířily většinou hodně vedle. Štěstí ve střelbě neměl Kráca, Ondinho ani Bary. Ten měl asi největší příležitost TD v prvním poločase, když si naběhl na rohový kop a  tvrdě pálil. Bohužel jeho střela ohrožovala pouze koruny přilehlých,vzrostlých stromů. Vedení na svou stranu tak mohl zvrátit 1.FP Praha, který i díky rohovým kopům a autům v blízkosti brány skutečně ohrožoval Adamovo čisté konto. Při jedné ze situací měla TD vyloženě štěstí, když míč pouze trefil dobře stojícího brankáře. Několik dalších závarů odvrátili dobře hrající obránci a tak se mohlo jít na druhý poločas za stavu 0:0.

 

Ten začal lepším výkonem Těžké Demence, který ji dost umožnil svou hrou soupeř. Ten s vědomím, že bod je pro něj málo, začal trochu tlačit na pilu a hrát odvážněji. K šancím to ale příliš nevedlo a naopak to byli Dementi, kteří hrozili do otevřené obrany. Bohužel po souboji se zranil Medvěd a od té doby se hrálo na obou stranách bez střídání. To ale také nebylo v chladném počasí pro Demenci problém a byla postupem času víc a víc nebezpečná. Do dobré příležitosti se dostal Bary, který postupoval po levé straně a dostal se až k vápnu. Bohužel jeho střela o kousek minula bránu soupeře. V zápětí se blýskl Kráca, který si efektně i efektivně zpracoval míč a pálil z výborné pozice, bohužel také vedle. Tou dobou na hřišti excelovali také oba záložníci, Pafka s Ondrinhem, kteří se neustále nabízeli v útoku a důsledně se vraceli do obrany. A byl to právě sám kapitán, který otevřel skóre. Od středu hřiště postupoval směrem na bránu a obránci před ním ustupovali tak dlouho, až byl ve skvělé střelecké pozici. Nebyl by to ale Pafka, kdyby nepřidal ještě další dotek s míčem a rázem střílel přes obránce, který proti němu vystoupil. Štěstí ale bylo na straně TD, Pafkova tvrdá střela hráče sice trefila, ale zásah byl tak štastný, že míč se následně odporoučel do protipohybu brankáře, který neměl nárok. 1.FP hrál o všechno. V následujících minutách se pokoušel Dementy zatlačit, ti jsou ale již zkušeným týmem a všechno zvládli na jedničku. Největší šancí soupeře v duhé půli tak byla rozehraná standardka a tvrdá rána, kterou Adam vyrazil daleko od své brány. Od TD to ale nebylo vše. Zanedlouho vypíchl Bary míč protihráči a mířil na soupeřovu branku. Počínal si jako fotbalový gentleman, když těsně u brány našel Pafku, který mu nabíhal v tandemu a nechal ho tak skórovat podruhé a tentokrát do prázdné brány. Nálepku gentemanství si sám ihned zase strhl a to když se proti rozhodčímu obořil tak hlučně až za to viděl zbytečnou žlutou kartu. To ale neubralo Těžké Demenci na chuti výsledek ještě navýšit. Do výborné šance se dostal ještě Ondrinho, ale tváří v tvář brankáře neprostřelil. Do několika slibných situací se také dostal ještě Pafka, ale hattrick mu ten večer přán nebyl. Zapás tak pro TD skončil šestým vítězstvím v této sezóně.

 

Demence po výprasku v 8.kole opět najela na vítěznou vlnu, kterou může prodloužit i v posledním kole proti zachraňujícím se Démonům. Tento zápas může být pro TD bez nervů a proč si tedy ten závěr sezóny nevylepšit další výhrou.

 

Výsledek: 1.FP Praha vs TD 0:2

Góly :Pafka 2x


 

11. kolo Démoni vs. TD.................................3:0

09.12.2013 11:49

Kdy: 29.11.2013, 19:30

Kde: Pražačka

Soupeř: Démoni

K poslednímu duelu sezóny nastoupila Těžká Demence v sestavě: Adam, Medvěd, Voky, Bary, Pafka, Ondrinho a Kráca.

   

Dementům v utkání o nic nešlo, přesto vidina zakončení sezóny vítězstvím byla velmi příjemná. A aby poslední utkání zůstalo přes zimní přestávku v hlavách hráčů hluboko zakořeněné, připravila si příroda extra počasí. Teplota okolo nuly, sílný nárazový vítr a prudké sněžení, které se mísilo s ledovým deštěm. Přesto hrstka odvážlivců vyběhla proti sobě hájit barvy svého týmu. Nutno podotknout, že těžký podmáčený terén a velká zima, srážely úroveň fotbalu na minimum. Od prvních minut se přes snahu obou týmů o kombinační hru spíš bojovalo o každý míč. Hra byla plná nepřesností, na těžkém terénu bylo doslova uměním zpracovat míč a když už se to povedlo, tak prokřehlí hráči měli problémy s pohybem sami o sobě. TD se hlásila k šancím opět po standardních situacích. Do kombinací se hodně zapojoval Pafka, Ondrinho a Bary, většina akcí ale skončila buď nepřesností a nebo smolným odrazem nepředvídatelného míče. Obrana pracovala opět nadstandardně a Démoni se do šancí dostávali buď po šťastných odrazech nebo po rychlých brejcích. Nejnebezpečnější byla sitauce, kdy na Adama šel z úhlu sám útočník, brankář TD byl ale místě, stejně jako při střele z úhlu, kdy stihl srazit nohy k sobě. To se ale nepovedlo při akci, kdy Pafka přišel ve středu hřiště o míč a na bránu Dementů se valilo přečíslení. Zakončujicí hráč na hranici vápna propálil Adama mezi nohama a Démoni šli do vedení. Demence se do poločasu snažila stav srovnat, ale po několika rozích se vyznamenal soupeřův brankář. TD měla zahrávat také pokutový kop, nikdo se ale nemohl zlobit na rozhodčího, který ruku neodpískal, podle všeho totiž asi ani nevěděl, že se to nesmí. Poločasový výsledek byl 1:0 pro Démony, počasí se nelepšilo a tak se šlo ihned na druhé dějství, proč také to celé prodlužovat.

 

TD hrála dobře a většinu času byla lepší než soupeř. Vypracovala si i několik šancí, ať to byl ale Kráca hlavou nebo Pafka při střele, bohužel žádná z nich nemířila na bránu. Zápas hodně ovlivnily dva aspekty a to počasí a rozhodčí. Rozhodně se nedá výsledek svalovat na něj, ale to co předvedl ve druhé půli byla fraška a už tak těžký zápas pro obě strany, shodil do blamáže. Celé to odstartoval Bary, který šel úplně zbytečně do soupeřova brankáře a po právu vyfasoval žlutou kartu. Jeho mluvený projev jako obvykle nebral konce a slabý rozhodčí si tak na Dementy ještě zasedl. Množství otočených a nesmyslně odpískaných faulů bylo velké. Nicméně TD hrála nadále líp a chvílemi visel i gól ve vzduchu. Nejprve krásným pasem oslovil Medvěd Vokyho, toho ale před brankářem zradilo zpracování. Následně vymyslel krásnou kolmici Pafka na Ondrinha, ten měl ale stejný problém jako Voky. Sám kapitán několikrát pálil nebezpečně, bohužel ani jednou si míč nenašel cestu do sítě. A jak to sama TD v zápasech této sezóny poznala, lepší a aktivnější tým na hřišti nemusí nutně vstřelit víc gólů. Přišel aut do vápna TD a Pafka se hlavičkového souboje vůbec neúčastnil. Samotný hlavičkující hráč měl situaci velmi jednochou, kterou mu ještě usnadnil Adam, který už byl na půl cesty si míč sebrat ze vzduchu. Od té doby už utkání s fotbalem nemělo nic společného. Rozhodčí dělal ze zápasu guláš a hráči TD se ani nesoustředili na zápas. Několik otočených verditků, nepotrestaný ostrý a zbytečný skluz na Adama a obhajování verdiktů nesmyslnými argumenty, dávalo hráčům Demence víc a víc důvodů k tomu, těšit se na závěrečný hvizd. Před ním ještě přišel třetí gól Démonů. Kráca na pozici obránce obešel útočníka, který ho následně tvrdě zezadu fauloval, píšťalka zůstala ale opět němá a stejně tak i při Krácovo oplácení, které navázalo na faul Démonů. Tato situace vyústila v přečíslení, které hráč pěkným angličanem zhodnotil v gól. To bylo vše z posledního zápasu sezóny a mohlo se jít do vyhřátých šaten, potažmo automobilů.

Jestliže si chtěli hráči TD poslední zápas užít a zahrát si v klidu fotbal, tak to se příliš nepovedlo. Ať už to bylo tak či onak, hlavní tíha neúspěchu ležela na hráčích samotných. Těžká Demence se nedržela taktiky, která jí přinesla spoustu důležitých bodů a byla poražena vlastními zbraněmi. Ať už byl rozhodčí sebeslabší, není důvod k tomu se nechat vytočit, protože to situaci ještě nikdy nezlepšilo a přiznejme si to upřímně, každý z hráčů za svou kariéru už takových zápasů zažil spoustu a spoustu ještě zažije. A po 20-ti odehraných sezónách by v takových situacích měly převažovat zkušenosti namísto emocí. V konečném důsledku ale o nic nešlo, protože po skvělé sezóně měla Demence tolik bodů, že se nemusela obávat špatného dopadu z nepovedeného utkání.

 

V blízké době si budete moci přečíst i shrnutí sezóny Podzim 2013.

 

 

Výsledek:  Démoni vs TD  3:0

Góly :..........

 

Pořadí Název mužstva Odehrané zápasy Počet výher Počet remíz Počet proher Skóre Počet bodů
1. Libčice FC 11 9 0 2 65:26 18
2. Torpedo Ohrobec SKA 11 7 2 2 47:30 16
3. Těžká demence 11 6 1 4 22:23 13
4. Hodkovičky United FC 11 8 0 3 46:27 12
5. Stará garda 11 5 1 5 31:31 11
6. PAPE Dejvice 11 5 1 5 45:42 11
7. Guatemalské ještěrky 11 4 3 4 32:33 11
8. Homogen 1.FC B 11 5 0 6 40:54 10
9. Sklenářka FC 11 3 3 5 20:26 9
10. Démoni 11 4 1 6 27:35 9
11. Hell´s boys 11 2 0 9 19:40 4
12. 1.FP Praha 11 2 0 9 18:45 4