SHRNUTÍ SEZÓNY - PODZIM 2013

27.03.2014 15:05

Podzimní sezóna roku 2013 měla být záchranářskou misí v nově vybojované 4. lize. Výborné výkony, bojovnost a týmová hra byly hlavní příčiny nejlepšího umístění Těžké Demence v dosavadní historii. Krásné čtvrté místo ve 4.D skupině a 13 vyválčených bodů bylo nad očekávání dobré. V 1., 2. a 3. lize (84 týmů) + 20 týmů s lepším bodovým výsledkem ze čvtrtých lig (při vyrovnaných bodech rozhoduje skóre) řadí TD na neoficiální 105. místo v hodnocení všech týmů dohromady. A to je z celkového počtu přihlášených (768) skvělé umístění. V historické tabulce se z 528. místa (562) určitě posune také o něco výš.

 

Demence odehrála jedenáct zápasů (6 výher/1remíza/4 porážky) při celkovém skóre 22:23. Záporné skóre není důvodem k oslavě, ale 23 obdržených gólů ano, protože v tomto směru nikdo lepší nebyl a zde patřila TD první příčka! Bohužel se střílením gólů už to bylo horší a zde Dementní mančaft s 22 góly obsadil až místo deváté! Průměr vstřelených branek tedy je 2/zápas a obdržených 2,09/zápas. Nevyšším vítězství Těžké Demence byl výsledek 4:1 proti PAPE Dejvice a nejvyšší porážka 0:5 od Staré Gardy. To že byla většina utkání vyrovnaná a napínavá svědčí i to, že hned v sedmi případech byl rozdíl konečného výsledku o dva a méně gólů. To že základ byl v pevné obraně a obětavé hře je zjevné i z čísel ukazující na to, že v 8 zápasech Dementi dokázali inkasovat maximálně dva góly (ve 4 zápasech dokonce po jednom gólu a jednou neobdrželi žádný). Bohužel tři zápasy příliš nevyšly a zde Dementi inkasovali 13branek, což je víc než 50% než za celou sezónu.

 

Přetahovanou o krále střelců Těžké Demence vyhrál Bary, který vstřelil 6 branek (0,6gólu/zápas). V celkovém pořadí 4.D ligy obsadil 16.-20.
příčku a na vedoucího D. Pechara (Hodkovičky) ztratil propastných 17 gólů. Mezi tři nejlepší střelce týmu se již tradičně dostal také Pafka, který dal 5 gólů (0,45gólu/zápas) a Ondrinho, kterému ke třetí pozici stačili 3 zásahy (0,27gólu/zápas). Potěšující byl gólový příspěvek "psů obranářů" (Medvěd, Kotě, Voky), kteří rozvlnili síť celkem 4x, z toho neúspěšnejší byl Medvěd se dvěma zásahy. O zbylých 5 kousků se postarali oba útočníci TD Blážin s Krácou (oba 2x) a Adam(1x).

 

Účast na zápasech byla v sezóně nadstandardní a hned pět hráčů si připsalo všech 11 utkání (Adam, Medvěd, Pafka, Ondrinho a Kráca). Do sezóny zasáhlo celkem 10 hráčů (od 3.kola už jen 9). Všichni se k zápasu sešli ve čtyřech případech (3 nebo 4 na střídání) a ani jednou se nestalo, že by se hrálo bez střídajícího hráče. 5x Těžká Demence nastupila s jedním mužem na lavici. 

 

Těžká Demence v posledních sezónách tvoří svou historii a momentálně se pohybuje ve velmi příjemných vodách Hanspaulského kolotoče. Dlouhá léta pohromadě, minimální změny v sestavě a dokonalá znalost spoluhráčů dává možnost i v minimu hráčů trápit opravdu silné soupeře. Skvělá obrana, na které se podílel celý tým je hlavní kamenem úspěchu . Zkušenosti, obětavost a vněkterých zápasech velká dřina, to jsou atributy toho, kde se Dementi momentálně nachází. A i přes některé pochybnosti se jedná o dobře odváděnou práci, protože Těžké Demenci nejen že se podařilo udržet 4. ligu, což se před sezónou jevilo nepředstavitelně, ale i umístit se v přední části! Řada těžkých utkání bude k dobru a zkušenosti ze zápasů se budou hodit i v sezóně Jaro 2014, protože i v té dámy a pánové, bude Těžká Demence hájit své barvy ve 4.lize!!!

 

Sestava Podzim 2013:

 

Adam: Železný muž týmu i v této sezóně odehrál všechna utkání a má jich tak v řadě celkem 84, kdy nevynechal jedinou minutu.. Brankář s nejmenším počtem obdržených gólů ve 4.D lize. (k jedné vychytané nule přidal také 1 gól)

 

Voky: I v této sezóně byl naprostý spoleh na jeho docházku, hru a sportovního ducha. Jedna z ikon týmu předvádí, že obránci věkem zrají jako víno. (1 vstřelený gól, 10 odehraných zápasů).

 

Medvěd: Druhý "pes obranář" odehrál jednu z nejpovedenějších sezón. Ve 32. letech jako by byl na začátku kariéry, výborně fyzicky připraven, často na něm leží nejdůležitější obranné úkoly a on je zvládá. (2góly, 11 zápasů)

 

Kotě: Na hřišti je vždy znát, nepostradatelný ve "výškových pracech". Škoda pro TD, že nemůže Kotěho využívat častěji, jeho nasazení pro tým je ukázkové. (1gól, 6 zápasů)

 

Paky: V sezóně zasáhl jen do dvou utkání a kvůli zranění předčasně ukončil kariéru. Škoda, že už se s tímto "dělníkem fotbalu" s buldočí zarputilostí budeme setkávat jen mimo trávník. (2 zápasy)

 

Bary: Nejútočnější obránce, který často hraje falešného útočníka. Demence dlouhodobě spoléhá na jeho branky. Nasazení rychlost a tvrdost je základem jeho hry. Někdy to ale s agresivitou a řečněním přehání, nejtrestanější hráč.(6 gólů, 10 zápasů)

 

Pafka: Jako kapitán dotáhl tým v posledních třech sezónách postupně k udržení v 5. lize, postupu do 4. a ke skvělým výkonům v této soutěži. Dává důležité góly a je motorem týmu. (5 gólů, 11 zápasů).

 

Ondrinho: Není souboj, který by nepodstoupil. Umí rány přijímat i rozdávat a  k tomu dobrá technika a fyzička. Důležitý článek týmu, kterého je lepší mít za spoluhráče. Nejmladší hráč týmu má ale pořád na čem pracovat, že by třeba na nekonečném řečnění? (3 góly, 11 zápasů)  

 

Blážin: Útočný tank Těžké Demence, jeho hra je nepříjemná pro každou obranu. Je škoda, že nemůže být na více zápasech, jeho dělovky by končily jako gól ještě častěji. (6 zápasů, 2 góly)

 

Kráca: Další ikona Těžké Demence, na hřišti by se pro tým rozkrájel. Jako útočník hru častěji tvoří než zakončuje. S perfektní docházkou (23 zápasů v řadě) je velmi důležitým hráčem.

 

Jméno hráče

Zápasy

Branky

ŽK

ČK

Bystřický Adam (brankář) 11 1 0 0
Korček Pavel 11 5 0 0
Jančo Martin 10 1 0 0
Bláha Lukáš 5 2 0 0
Bystřický Tomáš 11 2 0 0
Kracík Matěj 11 1 0 0
Košťál Petr 6 1 0 0
Bárta Jan 10 6 2 0
Sládek Petr 0 0 0 0
Vokurka Ondřej 11 3 0 0
Procházka Jakub 2 0 0 0
Horník Martin 0 0 0 0


Více zde: https://tezkademence.webnode.cz/statistiky-hracu/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma:

 

Počet hráčů není nijak vysoký a podle zákulisních informací by snad mohlo dojít i k posílení kádru na další sezónu, která bude pro barvy TD doufejme stejně úspěšná, jako ta právě zakončená.

 

Příjemné fotbalové volno a klidné Vánoce všem z Těžké Demence.

 

TD Forever!!!